Haberler

Antalya: Oks Tercihlerinin Değiştirildiği İddiası

Antalya'nın Serik ilçesindeki Tekeli İlköğretim Okulu'ndan mezun olan ve girdiği OKS'de (Ortaöğretim Kurumlar Sınavı) 338.015 puan alan Hatice Kübra Topallar'ın, tercihlerinin değiştirilmesi sonucu açıkta kaldığı öne sürüldü.

Antalya'nın Serik ilçesindeki Tekeli İlköğretim Okulu'ndan mezun olan ve girdiği OKS'de (Ortaöğretim Kurumlar Sınavı) 338.015 puan alan Hatice Kübra Topallar'ın, tercihlerinin değiştirilmesi sonucu açıkta kaldığı öne sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, OKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 338.015 puan aldığını öğrenen Hatice Kübra Topallar büyük bir mutluluk yaşadı. Çandır İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan babasına da danışan Hatice, Aksu Anadolu Öğretmen Lisesi, Serik Anadolu Lisesi, Aldemir Atilla Konuk Anadolu Lisesi, Korkuteli Anadolu Lisesi'ni tercihlerine yazdı. Tekeli İlköğretim Okulu idarecileri tarafından doldurularak onaylanan tercih formunun bilgisayar çıktısı Hatice Kübra Topallar'a verildi.

Sonuçların açıklanmasıyla birlikte 338.015 TM puanıyla yaptığı 4 tercihin hiç birine yerleştirilemediğini öğrenen Hatice, büyük bir şok yaşadı. Baba Mehmet Topallar yaptığı araştırmada, kızının puanının Aksu Anadolu Öğretmen Lisesi ve Aldemir Atilla Konuk Anadolu Lisesi'nin puanına yetmediğini, bunu yanı sıra 334 puanla öğrenci alan Serik Anadolu Lisesi ve 314 puanla öğrenci alan Korkuteli Anadolu Lisesi'ne kızının girmesi gerektiğini öğrendi. Kızının tercih formunu bilgisayardan çıkartan baba Topallar, kızının tercihlerinin daha yüksek puan alan başka bir öğrencinin tercihleriyle değiştirildiğini iddia etti.

Kendilerinden habersiz yapılan bu tercih güncellemesinin ardından açıkta kaldığını ileri süren Hatice Kübra Topallar ise büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Pazartesiden bu yana gözlerinden yaş dinmediğini belirten Hatice, "Ben bu sınavı kazanmak için tam 3 yıldır hazırlanıyorum. Doğru dürüst tatil bile yapamadım. Bir tek hedefim vardı Anadolu Lisesi'ne girmek. Ben Anadolu Lisesi'ne kayıt olmak için gerekli ve yeterli olan puanı sınavda aldım. Ama benim dışımda gelişen olaylarla hiçbir okula yerleştirilemedim. Benim 3 yıl boyunca verdiğimi emeklerim ne olacak? Benim hayallerim ne olacak? Sonucun düzeltilmesi için başvurduğumuz kurumlarda 'ek yerleştirmede bir okula yerleşirsin' diyorlar. Ben ek yerleştirme istemiyorum. Ben sadece hakkımı istiyorum. Yaşadığım şoka sebep olanların cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer yerlere yaptığı başvurulardan bir sonuç alamadığını belirten baba Mehmet Topallar ise "Milli Eğitim bu konuyu bir an önce düzeltmeli. Sorumluları cezalandırılmalı. Hiç kimsenin 12 yaşındaki küçük bir kızın hayallerini yıkmasına ve depresyona girmesine sebep olmaya hakkı yoktur. Eğer bu iş düzeltilmezse İdare Mahkemesine başvurarak, yürütmenin durdurulması ve yerleştirmelerin iptalini isteyeceğiz. O da olmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title