Haberler

Antalya'da Müzik Yasağına Davullu-Zurnalı Tepki

Güncelleme:

Antalya Kaleiçi'nde eğlence mekanlarına yönelik bir haftadır süren denetimler, cezalar ve açık havada müzik yasağı davul-zurna eşliğinde halay çekilerek protesto edildi.

Müzik yasağına davullu - zurnalı tepki

Antalya Kaleiçi'nde eğlence mekanlarına yönelik bir haftadır süren sıkı denetimler, ağır cezalar ve açık havada müzik yasağı müzisyenler tarafından Attalos Meydanı'nda davul-zurna eşliğinde halay çekilerek protesto edildi.

Antalya'nın tarihi ve turistik merkezi Kaleiçi'nde eğlence mekanlarına getirilen açık havada müzik yasağı nedeniyle 1 haftadır sürdürülen denetimler ve ağır cezalar, Attalos Meydanı önünde toplanan müzisyenler ve işyeri sahipleri tarafından protesto edildi. Müzisyenler ve destek verenler davul-zurna eşliğinde yasağa karşın halay çekerek tepki gösterdi ve yasağın kaldırılmasını istedi. Müzisyenler yasağa tepki için yanlarındaki enstrümanlarını yere bıraktı. Ağır cezalar ve yasak nedeniyle birçok müzisyen ve diğer çalışanın işsiz kalmaya başladığını belirten müzisyen Rıza Sözen, bu yasağın İzmir'de sokak müzisyenlerinden başlayıp mekanlara sıçrayan bir furya olduğunu söyledi. Ceza yazılmaya devam edildiğini belirten Sözen, "Aynı şekilde İzmir'de de şu an aynı olay devam etmekte. Bizler işimize, ekmeğimize, sazımıza, sözümüze sahip çıkmak için buradayız" dedi.

Bazı sigortalı çalışan arkadaşlarının işine son vermek zorunda kaldığını belirten işletme sahibi Ercan Akpınar, bu yüzden onlara karşı mahcup olduğunu, inanılmaz zora girdiğini söyledi. Çalışanların haftanın belirli günlerinde çalışmak için kendi aralarında paylaşımda bulunduklarını da belirten Akpınar, "Bunun böyle gitmesi hoş değil. Bölgemizde olup biten şeylerin aslında çok iyi farkındayız. Çok fazla sıkıntı yaşamamak için çok tepkili konuşamıyoruz, ama bölgemizde yapılan kamulaştırmaların, bir alan kapma çalışması olduğunun farkındayız. Aptal değiliz. Bölge yeniden imar edilmeye çalışılırken kendince, bu süre içinde sadece kendileri varmış gibi bir dayatma içindeler. Biz bunu kabul etmiyoruz, doğru değil. Herkesin ortak yaşam alanı" dedi.

Müzisyenleri susturan aynı kamu görevlilerinin saat 00.00'dan 2 saat sonra oruç için davul çalanlara izin verdiğini belirten Akpınar şunları söyledi: "Üç kuruş kazanmak için çıkarttığı ses 3 saat sonra oruç için çıkartılan ses aynıydı. İkisi de gürültü. Eğer gürültüyse ikisi de gürültü, ikisine de aynı bakması gerekiyor. Ama üç kuruş için yevmiye almaya çalışanın sesi kısılıyor, bir işletmeye on binlerce lira ceza yağdırıp kapatılmasına sebep olmak bir kamu kuruluşunun birinci derecede görevi değildir. Kamu kurumlarından gelen arkadaşlarımız bize düşman gibi davranmasın. Kendi işletmemde sigortalı birkaç arkadaşımı çıkartmak zorunda kaldım. Onlardan özür diledim bunun için."

Kesilen ceza yüzünden mağdur, işsiz kalan bir müzisyen olduğunu belirten İsmail Söğüt, "Desibelin ne kadar olması gerektiği konusunda herhangi bir uyarı bilgilendirme yapılmıyor. Direkt ceza kesiliyor. Cezanın en düşüğü bugün 23 bin TL. Bunu orta ölçekli herhangi bir işletmenin karşılaması mümkün değil. Dayatılan saatlere herhangi bir işletmenin uyması, çalışanını geçindirmesi, masraflarını karşılaması hiçbir şekilde mümkün değil. Bu hem çalışana hem işverene dayatma" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Akpınar İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title