Haberler

Antalya Milletvekili Nazlıaka Kumluca'da İnceleme Yaptı

Milletvekili Nazlıaka Kumluca'da inceleme yaptıANKARA Milletvekili Aylin Nazlıaka, Kumluca'da orman yangınlarının yaşandığı bölgede incelemede bulundu.

Milletvekili Nazlıaka Kumluca'da inceleme yaptı

ANKARA Milletvekili Aylin Nazlıaka, Kumluca'da orman yangınlarının yaşandığı bölgede incelemede bulundu.

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Tarım Orman- İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş ve A Platformu Temsilcisi Hediye Gündüz ile birlikte Kumluca'da orman yangınının yaşandığı Adrasan Mahallesi'ni ziyaret etti. Yangın alanını gezdikten sonra açıklama yapan Aylin Nazlıaka, orman yangınlarını söndürme çalışmalarında yetersiz kalındığını savundu.

İktidarın rotasyon uygulamaları yüzünden personelin sık yer değiştirmek zorunda kaldığını bu nedenle de orman yangını sayısı aynı olmasına rağmen yanan arazi miktarının yüzde 50 daha fazla olduğunu öne süren Aylin Nazlıaka, İleri teknoloji kullanıldığı söyleniyor. Yanan alanların tespiti hemen yapılabilir. Rakamları açıklamakta çok geç kalıyorlar dedi.

'AYNI DAVAYI TÜREL'E DE AÇACAĞIM'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile sosyal medyada yaşadığı tartışmaya ilişkin de açıklama yapan Aylin Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisi ve komşuları hakkında kaçak su kullandığı iddiasında bulunduğunu hatırlatarak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı bana yönelik olarak bir açıklama yapmış. Her söz sahibine aittir. Kendisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ipiyle de kuyuya inmeye çalışmış ve bir iftirada bulunmuş. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı benim ve komşularımın kaçak su kullandığı iddiasında bulunmuştu. Menderes Türel de aynı iddiayı taşımış. Oysa ki ben bu konuda dava açmış ve bu davayı kazanmış birisiyim. Şimdi aynı davayı Menderes Türel'e de açacağım diye konuştu.

Tarım Orman- İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, ormanların kamu yararına değil kişi yararına kullanılmaya başladığını savundu. Zaman zaman çıkarılan 2B gibi düzenlemelerle ormanların talan edildiğini öne süren Şükrü Durmuş, Çıkan orman yangınlarının bir nedeni de budur. Orman köylüsünün ormandan el çektirilmesi ve üretimin orman dışında yaptırılması, yangına ilk müdahaleyi geciktirmiştir dedi.

A Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz de bölgenin artık yangınlarla değil doğal güzellikleriyle anılmasını istediklerini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aylin Nazlıaka Antalya Kumluca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title