Haberler

Antalya'da Meteorolojik Şamandıra Kurulurken Yunus Sürüsü Görüntülendi

Güncelleme:

Antalya'da, Belek turizm merkezinin 20 kilometre açığına 'meteorolojik şamandıra' kuruldu. Kurum sırasında geçen yunus sürüsü çalışanlar tarafından görüntülendi.

Antalya Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Serik ilçesi Belek tatil merkezinin yaklaşık 20 kilometre açıklarında denizdeki meteorolojik parametrelerin (rüzgar, sıcaklık, deniz suyu sıcaklığı, basınç, dalga hızı, yönü ve yüksekliği ile akıntı hızı ve yönü) ölçümlerinin yapılabilmesi için meteorolojik şamandıra kurulduğu kaydedildi.

YUNUS SÜRÜSÜ SÜRPRİZİ

Açıklamada ayrıca, kurulum sırasında 10 bireyden oluşan yunus sürüsünün istasyonun bulunduğu noktaya kadar gemiyi takip ettiği, bu anların ise teknisyenler tarafından görüntülendiği vurgulandı.

Meteorolojik şamandıralardan alınan veriler sayesinde, başta balıkçılık, deniz ulaşımı olmak üzere tüm sektörler için Cebelitarık Boğazı'ndan Hazar Denizi'ne kadar noktasal hava ve deniz tahminleri yapılabileceği kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Antalya Belek Turizm Yaşam Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title