Haberler

Antalya: Manavgat Myo İlk Mezunlarını Verdi

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu (MYO), ilk mezunlarını verdi.

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu (MYO), ilk mezunlarını verdi.

63 öğrencinin mezuniyeti sebebiyle düzenlenen törende konuşan MYO Müdürü Prof. Dr. Ali Erdoğan, yurt, bahçe düzenlemesi, çevre duvarı, bilgisayar gibi ihtiyaçlara rağmen, 2004-2005 eğitim-öğretim döneminde muhasebe programına 28, turizm ve seyahat işletmeciliği programına 35 öğrenci alınarak eğitim-öğretime başlandığını söyledi.

Sektörün talep ve beklentileri doğrultusunda eğitim-öğretimin yürütülmesi amacıyla yüksek okulda öğretim elemanlarının yanısıra birçok sektörde uzman kişilerin öğrencilere ders vermesinin sağlandığını kaydeden Erdoğan, "Bu kapsamda otel ve seyahat acentalarının yöneticileri, mali müşavir ve muhasebeciler, avukatlar, kalite ve eğitim danışmanları, yabancı dil hocaları, mühendisler ve girişimciler, yüksekokulumuzda mesleki uzmanlık alanlarıyla ilgili dersleri vermek suretiyle çok önemli katkılar sağlamışlardır. Yüksek okulun öğretim elemanı ihtiyacının ve fiziksel şartlarının iyileştirilmesine bağlı olarak 2005-2006 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alınan program sayısı 5'e çıkarıldı. 2006-2007 eğitim-öğretim döneminde tüm programlara alınan öğrenci sayısı göz önüne alındığında, toplam sayının 400 olacağı tahmin edilmektedir. Yurt sorunu henüz çözülemediği için açılması planlan ek programlar ve ikinci öğretim açılamamaktadır" diye konuştu.

Öğrencilere seslenen Erdoğan, "Yüksek okulumuzda verilen teorik eğitim-öğretimin yanısıra staj ve çalışma sonucu edindiğimiz bilgi ve deneyimlerle ülkemizin ve özellikle bölgemizin, nitelikli meslek elemanı ihtiyacını karşılayacağınıza inanıyoruz. Okul sonrası hayatınız boyunca başta mesleki alan olmak üzere, her alanda kendinizi geliştirmeniz ve yenilemeniz gerekecektir. Çünkü çağımız, bilgi ve teknoloji, kısaca değişim çağıdır. Sizler bizim ilk göz ağrımızsınız. Sizleri mezun etmiş olmamız, bağlantılarımızın bittiği anlamına gelmemektedir. Her zaman bizlerin birer evladı olarak kalacaksınız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yüksek okul birincisi Emine Avan kütüğe plaket çaktı. Daha sonra mezuniyet belgelerinin verildiği törende tüm öğrenciler hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı'nı söyledi. Tören, öğrencilerin kep atmasının ardından düzenlenen kokteylle son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title