Haberler

Antalya: Manavgat Bakkallar Odası'ndan Carrefour'a Boykot Çağrısı

Manavgat Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akça, "Manavgat'ta Yaşayan Herkesi Carrefour Mağazasını Protesto Etmeye Çağırıyoruz" Dedi.

Manavgat Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akça, "Manavgat'ta yaşayan herkesi Carrefour mağazasını protesto etmeye çağırıyoruz" dedi.

Manavgat Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akça, ilçe merkezinde üst üste açılan mega marketlerin bakkallara büyük darbe vurduğunu söyledi. Akça, Türk halkının sözde Ermeni soykırımının inkarını cezalandıran Fransa'yı protesto ettiği bir dönemde Manavgat'ta Carrefour mağazası açılmasına bir anlam veremediklerini belirterek, "Manavgat'ta yaşayan herkesi Carrefour mağazasını protesto etmeye çağırıyoruz. İlçemizde açılan Carrefour mağazası, Fransız malı olduğu için oda tarafından boykot edilecek. 1998 yılında Türkiye'de büyüklüğü 50 metrekarenin altında olan 169 bin 742 bakkal varken, bu sayı 2000'de 152 bin 974'e, 2006 yılında 116 bin 857'ye düştü. Evet azalıyoruz, ama yok olmayacağız. Küçücük bir işyerinde namusuyla çoluk çocuğunun rızkını sağlamak amacıyla devlete tıkır tıkır vergisini veren, hatta mahallesine, çevresine yardımcı olan, veresiye defteri açan, zaman zaman borç dahi veren, işyerini geç saatlere kadar kapamayarak polis görevi yapan, adres sorana yardımcı olan, sosyal faaliyeti olmayan fedakar bakkallardan ne istiyorsunuz? Buradan sesleniyoruz. Ne zaman çıkaracaksınız mega marketler yasasını? Duyun sesimizi" dedi.

Manavgatlılar'ı açılan Carrefour'u boykot etmeye çağıran Akça, "Sözde Ermeni soykırımının inkarını cezalandıran yasa tasarısı, Fransa parlamentosunda 19 oya karşılık 106 oyla kabul edildi. Tasarı ifade özgürlüğüne engel oluşturduğu ve tarihsel araştırmalara siyasetin müdahalesini açık hale getirdiği gerekçesiyle Fransa'daki siyasetçi ve tarihçilerin tepkisini çekmişti ve bunu ulus olarak boykot etmiştik. İlçemize açılan Fransız malı olan Carrefour'u da gelin hep beraber boykot edelim. Bu mega marketler ilçemize ne yapmış, ne katkı sağlamış? İlçemizdeki sıcak paranın dışarıya götürülmesine izin vermeyelim ve küçük esnafımıza sahip çıkalım, ocaklarını söndürmeyelim" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title