Haberler

Antalya: Makine Mühendisleri'nden Lpg'li Araç Kullanıcılarına Uyarı

Makine Mühendisleri Antalya Şube Başkanı Mustafa Karaman, LPG istasyonlarının standartlara uygun çalışması için vatandaşlara da büyük görevler düştüğünü belirtti.

Makine Mühendisleri Antalya Şube Başkanı Mustafa Karaman, LPG istasyonlarının standartlara uygun çalışması için vatandaşlara da büyük görevler düştüğünü belirtti.

Başkan Karaman, yaptığı açıklamada, LPG istasyonlarına yönelik herhangi bir denetimin yapılmadığını belirterek, vatandaşların dolum tesislerinde çalışan personeli giysilerinden ayakkabılarına kadar kontrol etmesi gerektiğini vurguladı. Dolum tesislerinde çalışanların giysilerinin güvenlik açısından büyük önem taşıdığını belirten Karaman, "Giyilen bir ayakkabının ani bir kıvılcıma neden olmaması için hem personelin hem de oradan hizmet bekleyen halkımızın sorumluluk taşımasını istiyoruz" dedi. Yaz mevsiminde LPG kullanan taksilerin de daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Karaman, "Bazı taksi şoförlerimiz, LPG tüplerini sallayarak daha fazla doldurma yapabileceklerini düşünüyor. Bundan kaçınmalılar. Sıcak havalarda basıncın artmasıyla gaz genişlemek ister. Ancak tam dolum yapılırsa genleşecek yer bulamayacak ve patlama riski artacak. O nedenle dolum yapılırken yer ayırmak, patlama gibi durumları azaltacaktır" diye konuştu.

LPG kullanan araçların otoparklara girmemesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Mustafa Karaman, "Kapalı ortamda yaşanacak ufak bir sızdırma bile o bölge için tehlike sinyallerinin çalması anlamına geliyor. Özellikle otoparklara LPG'li araçların girmemesi çevre sağlığı için önemlidir. Vatandaşlar araçlarının gaz sızdırdığından şüpheleniyorlarsa kapalı ve kamuya açık alanlara park etmemeye dikkat etmeliler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title