Haberler

Antalya Kılıçdaroğlu: 16 Yılın Sonunda 'Kıraathane Açacağız' Diyorsa Bu İş Bitmiştir

Kılıçdaroğlu: 16 yılın sonunda 'kıraathane açacağız' diyorsa bu iş bitmiştir (2)ELEKTRİKLER ÜÇ KEZ KESİLDİCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Alanya'dan sonra Manavgat Kültür Merkezi'nde sivil toplum örgütleri, muhtarlar, turizmciler ve kanaat önderleriyle bir araya geldiği toplantı...

Kılıçdaroğlu: 16 yılın sonunda 'kıraathane açacağız' diyorsa bu iş bitmiştir (2)

ELEKTRİKLER ÜÇ KEZ KESİLDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Alanya'dan sonra Manavgat Kültür Merkezi'nde sivil toplum örgütleri, muhtarlar, turizmciler ve kanaat önderleriyle bir araya geldiği toplantı sırasında üç kez elektrikler kesildi. Kesintinin aşırı sıcaklar nedeniyle ilçede klima kullanımındaki artıştan kaynaklandığı öğrenildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP'li milletvekilleri ve belediye başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Kemal Kılıçdaroğu, sorunları aşmanın birinci yolunun izlenen ekonomik politikanın değişmesi gerektiğini belirterek, "Yani beton ekonomisinden üretim ekonomisine geçmemiz lazım. Hangi partiden olursa olsun, şu gerçeği bütün vatandaşların bilmesi lazım, bir ülke üretemiyorsa sadece tüketici konumunda kalır. Çiftçi tarlada, sanayici fabrikada, sanatçı eserlerini, üniversite bilgi, otellerde hizmet üretilecek" dedi.

TARIM BAKANI'NA FRANSIZ NİŞANI

Tarımda Türkiye'nin kendi kendine yeten 7-8 ülkeden biri iken bugün nohuttan mercimeğe, pamuktan ayçiçeğine kadar 126 ülkeden tarım ürünü ithal etiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Hangi gerekçeyle ithal ediyoruz? Size bir sır vereyim. Bu ülkenin tarım bakanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarım bakanı Fransa tarımına yaptığı katkılar nedeniyle Fransa'da şövalye nişanı aldı. Bu sırrı paylaşmayın. ya arkadaş senin görevin tarım bakanlığı, sen Türkiye Cumhuriyeti'nin tarımına katkı yapmak zorundasın. Ama buyur Fransız tarımına yaptığı katkı nedeniyle Fransa'da şövalye nişanı aldı. ve bunu getirdi kendi tarım bakanlığının internet sitesine koydu, 'Ben Fransız tarımına yaptığım katkılar nedeniyle oradan ödül aldım' diye. İyi de Fransızlar sana niye bu ödülü veriyorlar? Sen buradaki çiftçiyi eziyorsun, oradaki çiftçiye parayı veriyorsun. Eğer Fransa'daki tarım bakanı Türk tarımına yaptığı katkılar nedeniyle ödül alsaydı, herhalde Fransa'ya sokmazlardı. Biz ne yaptık bir daha seçtik. Bu anlayıştan Türkiye'nin kurtulması lazım. Eğer oy kullanacaksak kendi çıkarlarımızı koruyan siyasi partiye oy vereceğiz. Bakanlık koltuğunda bile olsa ona destek vermememiz gerekiyor. Milliyetçilik, milli olmak budur."

'TÜRK LİRASI DEĞER KAYBEDİYOR'

Her şeye zam geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Dış güçlerin oyunu' diyorlar, ne oyunu, dış güçler yaptı mesela? Dolar diyorlar ki yükseldi. Hiçbirisi doğru değil, Neden? Dolar yerinde duruyor. Buyurun Fransa, İngiltere'ye, diğer ülkelere bakın Dolar yerinde duruyor. Peki bizim ülkemizde niye bu hareketlilik var. Türk Lirası değer kaybediyor, kaybeden Türk Lirası. Dolayısıyla Dolar yükseldi diye bir laf doğru bir laf değil. Bütün dünya kullanıyor. Peki bizde niye Türk Lirası değer kaybediyor, asıl bunun üzerinde durmamız lazım. Olayı doğru anlatmamız lazım millete. Eğer ekonomide her şeyi dolara bağladıysanız, Türk Lirası'nı ikinci sınıf bir para konumuna getirdiniz, kiralar dolarla, köprüden geçiş dolarla, ihaleler dolarla, alışveriş dolarla, Türk lirası yok. Değer yok, güven yok Türk Lirası'na. Neden yok? Üretim ekonomisinden Türkiye koparıldığı için yok. Katma değeri yüksek ürün üretemediği için yok" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Manavgat Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title