Haberler

Antalya Kent Müzesi'nin Temelleri Atılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Bünyesinde Yürütülen Antalya Kent Müzesi Projesi Kapsamında Önümüzdeki Günlerde Aile, Evlilik ve Mutfak Atölyeleri Oluşturulması İçin Çalışmalar Başladı. Projenin Danışmanı ve Kent Müzesi Kurucu Kuratörü Orhan Silier, Antalyalılar'dan Tarihi Doküman Konusunda Yardım İstedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürütülen Antalya Kent Müzesi Projesi kapsamında önümüzdeki günlerde aile, evlilik ve mutfak atölyeleri oluşturulması için çalışmalar başladı. Projenin danışmanı ve kent müzesi kurucu kuratörü Orhan Silier, Antalyalılar'dan tarihi doküman konusunda yardım istedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürütülen Antalya Kent Müzesi projesi, 21 kişilik danışma kurulunun çalışmalarıyla faaliyete geçiyor. İçerisinde "aile ve evlilik, mutfak, doğa, Antalya'yı nasıl bir geleceğin beklediği" gibi atölyelerin bulunacağı kent müzesinin 2008 yılı Eylül ayında faaliyete geçmesi bekleniyor. Konuyla ilgili bilgi veren projenin danışmanı ve kent müzesi kurucu kuratörü Orhan Silier, "İçerisinde sanat, iş adamları, üniversiteden hocaların bulunduğu danışma kurulu ile 2 ayda

bir toplanıp projeyle ilgili konuları ele alıyoruz. 6 çalışma grubumuz var. Türkiye'de ilk defa bu kadar geniş bir katılımla kent müzesi oluşturuyoruz. Yakın zamanda evlenme, boşanma, çocuk sahibi olma, Hellenistik dönemden bu yana aile hayatını sergileyeceğimiz aile ve evlilik tarihi atölyesini kuracağız. Bu konuyla ilgili Antalyalılar'dan yardım bekliyoruz. Elinde evlilikle ilgili belge ve doküman bulunan herkes bize gelebilir. Bu atölyeyi Karaalioğlan Parkı eski evlendirme dairesinin altında kuracağız"

dedi.

Antalya'nın mutfak kültürüyle ilgili de 'mutfak kültürü' atölyesi kuracaklarını anlatan Silier, "Karaalioğlan Parkı içerisinde bulunan Deniz Restoran'da yer alacak bu atölyede deniz ürünleri, damak tadıyla ilgili tarihi dokümanlar yer alacak" diye konuştu.

Kent müzelerinin kent kimliğini ve kentlilik bilincini geliştirdiğini söyleyen Silier, "Kent müzeleri kentte yaşayan değişik etnik, dinsel, kültürel ve toplumsal gruplar arasında karşılıklı anlayış, saygı ve ortak yaşam kültürünü güçlendirecektir. Ayrıca bu tür müzeler arşiv, kütüphane ve koleksiyonların geliştirilmesinin ve bunlara dayanan araştırmaların çoğaltılmasında önemli bir role sahiptir" şeklinde konuştu.

(SE-AT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title