Haberler

Antalya: Gençlik ve Spor İl Müdürleri, Antalya'da Toplandı

Gençlik ve Spor İl Müdürleri, 2006 Yılı Değerlendirme ve 2007 Yılı Planlama Toplantısı İçin Antalya'da Biraraya Geldi. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Protokol Tribünlerinde Yaşanan Şiddet Olaylarını Değerlendirerek, "Protokol Tribününün Ağırlığını Kaldıramayan İnsanlar Spor Kulüplerine Yönetici Olmamalıdır" Dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürleri, 2006 Yılı Değerlendirme ve 2007 Yılı Planlama Toplantısı için Antalya'da biraraya geldi. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, protokol tribünlerinde yaşanan şiddet olaylarını değerlendirerek, "Protokol tribününün ağırlığını kaldıramayan insanlar spor kulüplerine yönetici olmamalıdır" dedi.

Falez Otel'de Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı 3 gün sürecek. İl Müdürleri toplantılarının tüm bölgelerde yapıldığını belirten Mehmet Atalay, son değerlendirme toplantısının ise Antalya'da gerçekleştirildiğini kaydetti. Erzurum'dan başlayan değerlendirme toplantılarının sonuncusunu turizm merkezi Antalya'da gerçekleştirdiklerini ifade eden Atalay, Dünya Kupası, Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Türkiye'de gerçekleştirmek için uluslararası organizasyonlara büyük önem verdiklerini belirtti. Türkiye'de Balkan ve Avrupa Şampiyonaları düzenlemeye devam edeceklerini söyleyen Atalay, hükümet ve yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde her zaman daha iyiyi yapmayı hedeflediklerini vurguladı.

Türkiye'nin Dünya Voleybol Şampiyonası'na, Erzurum Palandöken Kayak Merkezi ile Üniversitelerarası Kış Oyunları Universiade 2011'e talip olduğunu hatırlatan Atalay, "2011 Gençlik Yaz Oyunları Trabzon'da yapılacak. AB sürecinde bu oyunların ülkemize verilmesi elbette ki çok önemli bir olay. Sporun tanıtım ve kalkınmadaki rolünün bilinciyle hareket ediyoruz. Okullararası Dünya Futbol Şampiyonası yine ülkemizde yapılacak. Bu organizasyonları teşkilatlarımız olarak önemsiyoruz" diye konuştu.

Konuşmasında protokol tribünlerinde yaşanan şiddet olaylarına da değinen Atalay, il müdürlerini yaşanan şiddet olayları konusunda uyararak, "Şiddet olaylarının takibinin yapılması, sorumluların tespiti son derece önemlidir. İl müdürlerimizin bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. İl müdürlerimizin, İl Güvenlik Kurulu ve emniyet güçlerimizle birebir çalışmalarını istiyoruz" dedi.

Protokol tribünlerinin düzenlenmesini kulüp idarelerine bıraktıklarını hatırlatan Atalay, protokolün ağırlığını kaldıramayan insanların yönetici olmaması gerektiğini ifade etti. Fenerbahçe-Ankaragücü, Trazonspor-Fenerbahçe ve Fenerbançe-Galatasaray müsabakalarında yaşanan şiddet olaylarının üzüntü verici olduğunu söyleyen Atalay, şiddetle mücadele konusunda İl Güvenlik Kurulu'na büyük görevler düştüğünü dile getirdi.

Protokol tribünlerinin katı devlet anlayışı içerisinde yürümediğini, bunun için de bu görevi kulüp idarelerine bıraktıklarını anlatan Atalay, "Bunun için de daha önce uygulanan kart uygulamasını iptal ettik. Kulüp yöneticilerimizin bu konuda gereken titizliği göstermelidir" ifadelerini kullandı.

Görev sürelerinde şiddet ve dopingle mücadelede büyük gayret sarf ettiklerini belirten Atalay, yaşanan olaylarda dünyanın gerisinde olmalarına rağmen küçük olayların mide bulandırdığını, önümüzdeki dönemlerde de şiddet ve dopingle mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ise, Türk sporcuların dünya ile yarışmaya devam etmesi için milli sporculara büyük görevler düştüğünü anlattı. Vali Yüksel, programın son bölümünde Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'a bir plaket verdi.

Toplantıya Antalya Valisi Alaattin Yüksel, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Federasyon Başkanları ile Gençlik ve Spor İl Müdürleri katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title