Haberler

Antalya - Gazipaşa'ya İlk Yolcu Uçağı İndi

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi ile Ankara, İstanbul ve Nevşehir Arasında Uçak Seferleri Başlatmaya Hazırlanan ve Bu Seferlere İlişkin Uçuş Planını Hazırlayan Borajet'e Ait 66 Kişilik Yolcu Uçağı, Sorunsuz Bir Şekilde Yolcusuz Olarak Gazipaşa Havalimanı'na İndi.

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi ile Ankara, İstanbul ve Nevşehir arasında uçak seferleri başlatmaya hazırlanan ve bu seferlere ilişkin uçuş planını hazırlayan Borajet'e ait 66 kişilik yolcu uçağı, sorunsuz bir şekilde yolcusuz olarak Gazipaşa Havalimanı'na indi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 11.45'de kalkış yapan Borajet firmasına ait ATR 72-500 tipi 'Ceylan' adlı uçak, içindeki 7 kaptan pilotla birlikte saat 13.15'te Gazipaşa Havalimanı'na sorunsuz iniş yaptı. Uçak ilk olarak havalimanının 1825 metrelik pistini batıdan doğuya 7 kez deneme amaçlı olarak pas geçti. Uçak 45 dakika sonra havalimanının deniz istikametinden piste iniş yaptı. 66 kişilik ATR 72-500 uçağındaki Borajet'in tecrübeli kaptanları, havalimanı pistine tam not verdi. İlk yolcu uçağının sorunsuz bir şekilde piste inmesi, Gazipaşa ve Alanyalılar tarafından sevinçle karşılandı.

YOLCULU UÇUŞ 5 GÜN SONRA

Gazipaşa Havalimanı'na ilk yolcu uçağını başarıyla indiren Borajet'in tecrübeli kaptanlarından Genel Müdür Yardımcısı Akın Peker, Uçuş İşletme Başkanı Tuncay Akbir ve Uçuş Emniyet Başkanı Ercan Özbilgin, sorunsuz bir iniş yaptıklarını belirtti. Gazipaşa'ya yapılan uçuşun ardından hazırlayacakları raporu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne sunacaklarını ve en geç 5 gün sonra Gazipaşa'ya yolcu taşımaya başlamayı hedeflediklerini belirten Akın Peker, "DHMİ meydanı açtığı an yolcularımızla birlikte Gazipaşa'ya inmeye hazırız" dedi.

Deneme amaçlı iniş kalkışlar sırasında uçakta bulunan 7 Borajet mürettebatı, bir rapor hazırlayıp Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne sunacak. İniş- kalkışta sorun yaşanmadığının vurgulanacağı raporun SHGM tarafından onaylanmasının ardından Borajet'in yolculu uçuşları başlayacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title