Haberler

Antalya Doğu Ekspresi ile Masalsı Yolculuk-Hd

Doğu Ekspresi ile masalsı yolculukANKARA'dan başlayıp 25 saatlik yolculuk sonunda Kars'a ulaşan Doğu Ekspresi, son yılların en popüler gezisi olarak büyük ilgisi çekiyor.

Doğu Ekspresi ile masalsı yolculuk

ANKARA'dan başlayıp 25 saatlik yolculuk sonunda Kars'a ulaşan Doğu Ekspresi, son yılların en popüler gezisi olarak büyük ilgisi çekiyor. Tren yolculuğu yapanların paylaştığı fotoğraf ve videolar nedeniyle ilginin büyüdüğü yolculuk, pek çok kişinin hayalini süslüyor.

Antalya'dan kasım ayından bu yana toplam 180 doğaseverin katıldığı 6 gezi gerçekleştiren profesyonel rehber ve dağcı Cuma gök, Doğu Ekspresi ile Kars'a yolculuğun son iki yıldır büyük ilgi çektiğini söyledi. Ankara- Kars arasında sefer yapan Doğu Ekspresi'nin iki yıl önce zarar ettiği gerekçesiyle seferin kaldırılmasının düşünüldüğünü hatırlatan Cuma Gök, 25 saatlik yolculuğun masalsı bir yanı olduğunu ve yolculuğa ilginin sosyal medya aracılığıyla kartopu gibi büyüdüğünü söyledi. Gök, 'Çok bakir bir coğrafyada 300'e yakın tünelden giriş çıkış yapılıyor. Kar manzarası muhteşem. Tren göl ve nehir kenarlarından geçiyor. Fotoğraf tutkunları için müthiş manzaralar var dedi.

TCDD Taşımacılık'a ait bir hızlı tren olan Doğu Ekspresi'nin güzergahının Ankara'dan başlayarak sırasıyla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurun, Kars olarak devam ettiğini belirten Gök, 'Ankara'dan Kars'a 25 saatte ulaşılıyor. Tren yolculuğunun nostaljisi bu yolculuğun büyüsünü daha da artırıyor dedi. Cuma Gök, Kars gezisinde Kars Kalesi, Kars Arkeoloji Müzesi, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Ani Antik Kenti, Kars Çayı üzerinde bulunan 16. yüzyıldan kalma Taş Köprü, Kars ve Ardahan sınırları içerisinde kalan 123 kilometrelik alana sahip Çıldır Gölü'nün ziyaret edildiğini belirtirken, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan en büyük tatlı su gölü olan ve kış mevsiminde buz tutan Çıldır Gölü'nde atlı kızaklarla gezmenin ise geziye katılanların büyük ilgisini çektiğini anlattı. Gök, gezi kapsamında Sarıkamış'ın da ziyaret edildiğini kaydetti. Yoğun talep nedeniyle Devlet Demir Yolları'nın (DDY) vagon sayısının yetersiz kalması nedeniyle ek vagonlar konulduğunu sözlerine ekleyen Cuma Gök, Antalya'dan onlarca gezginin bu geziye katılmak için sıra beklediğini kaydetti. Gök, çok fazla talep olması nedeniyle DDY'nin gruplara belli kontenjan verdiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Çıldır Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title