Haberler

Antalya Devlet Hastanesi'nde İhmal Sonucu Ölüm İddiası

Antalya Devlet Hastanesi'ne Baş Ağrısı ve Mide Bulantısı Şikayetiyle Başvuran H.k. (19), 14 Gün Süren Tedavinin Ardından Hayatını Kaybetti.

Antalya Devlet Hastanesi'ne baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle başvuran H.K. (19), 14 gün süren tedavinin ardından hayatını kaybetti.

Birlikte yaşadığı Y.K. (20), genç kadının ölümünden doktor ve hastane yetkililerinin sorum olduğunu iddia ederek, suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin'in Bozyazı İlçesi'nde yaşayan Y.K. (20), birlikte yaşadığı Kafkas Üniversitesi Kağızman Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümü 2. sınıf öğrencisi H.K. (19) ile 7 ay önce Bozyazı'da tanıştı. Y.K ve H.K. ailelerinin izin vermemesi nedeniyle 3 ay önce Antalya'ya gelerek, Antalya'da akrabalarının yanında birlikte yaşamaya başladı. Keser'in başından geçen tedavi sürecini anlatan Karcı, şunları söyledi:

"27 Aralık gecesi H.K. şiddetli baş ağrısı çektiğini ve midesinin bulandığını söyledi. Bunun üzerine Antalya Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürdüm. Doktorlar H.K'nın hastanede kalması gerektiğini belirttiler. Ertesi gün yaptıkları tetkiklerde, beyninde iltihaplanma olabileceği şüphesiyle Nöroloji bölümüne sevk ettiler. Bir ara bize 'Hastanızın psikolojik sorunları var, Manisa Akıl Hastanesi'ne sevk edeceğiz' dediler. Ben buna karşı çıktım. H.K. 7 Ocak günü baygınlık geçirdi. Bu günden itibaren sürekli iğne ve ilaçlarla uyutmaya başladılar. Doktorlar daha sonra böbrek yetmezliği olabileceğini söyleyerek, 9 Ocak günü H.K'yı diyaliz makinasına bağladılar. Bu işlem sırasında H.K'nın kalbi durmuş fakat tekrar çalıştırmışlar. Bu olaydan korkan doktorlar tekrar diyalize bağlamaktan çekindiler. H.K'yı yoğun bakım ünitesine aldılar ancak bir gün sonra öldü".

Birlikte yaşadığı Havva'nın ölümüne hastanede uygulanan yanlış tedavilerin neden olduğunu ileri süren Karcı, Antalya Devlet Hastanesi ve Nöroloji bölümü uzman doktoru A.T hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Karcı, sevgilisinin en büyük hayalinin anaokulu öğretmenliği okumak istediğini kaydetti.

Antalya Devlet Hastanesi Başhekimi Arif Bulut ise H.K.'nin yakınlarının iddialarından bilgisinin olmaması nedeniyle doktor A.T hakkında herhangi bir soruşturma yapılmadığını söyledi. Hastanın dosyasını açıklamaya yetkisinin olmadığını belirten Bulut, valilikten izin verildiği takdirde gerekli bilgiyi kamuoyuyla paylaşabileceğini kaydetti.

(ŞT-SÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title