Haberler

Antalya: Demre'de Sel

Antalya'nın Demre İlçesi'nde Dün Meydana Gelen Şiddetli Yağış ve Sel Sonucu Oluşan Hasar Seralara Büyük Zarar Verdi. Seralarla Birlikte Arı Kovanları da Zarar Gördü.

Antalya'nın Demre İlçesi'nde dün meydana gelen şiddetli yağış ve sel sonucu oluşan hasar seralara büyük zarar verdi. Seralarla birlikte arı kovanları da zarar gördü.

Kötü hava Demre'ye bağlı Köşkerler Köyü'nün Dere Mahallesi'nde Demre Çayı'nın taşması nedeniyle 500 dekar kapalı sera büyük zarar gördü. Seraların içindeki ürünler balçık içine gömüldü ve yok oldu. Aynı mahallede oturan Durali Danabaş adlı vatandaşın selden evi yıkıldı. Eşyalarını selin götürdüğü Danabaş'ın arı kovanlarının büyük çoğunluğu da yok oldu. Köşkerler Köyü merkezinde de 100 dekar sera zarar gördü. Dere Mahallesi'nde birçok vatandaş balçık yuvasına dönen seralardan kaybolan arı kovanlarını topladı. Demre'ye bağlı Çevreli Köyü'nde 300 dekar kapalı sera alanını su bastı. 180 arı kovanı sel suları tarafından götürüldü. Turistik Üçağız Köyü'ne akan dere, tonlarca moloz ve taşı köy meydanına taşıdı.

Öte yandan, Demre'ye bağlı Beymelek Beldesi'ne su getiren Demre Çayı yatağındaki şebeke tahrip oldu. Beldeye iki gündür su verilemiyor. Ayrıca Beymelek Beldesi'ne, Demre Çayı'nın 10 kilometre uzağından sulama suyu getirecek olan şebekenin boruları parçalandı. Demre İlçesi ile ilçeye bağlı Beymelek Beldesi arasından geçen Demre Çayı'nda oluşan set yırtılmalarının onarımı Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından devam ediyor. Demre Kaymakamı Mustafa Gürdal, İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Can kaybımız yok. Her yıl bu doğal afetlerle karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımızdan istediğimiz, seralarını sigorta yaptırmalarıdır. Devlet sigorta bedelinin yüzde 50'sini karşılıksız veriyor. O zaman evlerinde rahat uyurlar" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title