Haberler

Antalya'dan Kısa Kısa

Ahmet Yesevi ilkokulunun ana sınıfı öğrencileri, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı ziyaret etti.

Ahmet Yesevi ilkokulunun ana sınıfı öğrencileri, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan okulun "Gülen Yüzler" ana sınıfı öğrencileri, Ömer Sami, Nisa Doğan, Aybüke Ceren Yılmaz ve Ayaz Büyük, Avrupa Komisyonu'nun öğrenme programının ana hareketi olarak başlatılan program kapsamında ekmek israfının önüne geçmek için "Sepetimde Ekmek Var" projesini hazırladı.

Projeyi hazırlayan küçük öğrenciler, Belediye Başkanı Uysal'ı ziyaret ederek, ekmek israfının önüne geçmek için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Öğrencileri ve öğretmenlerini duyarlılıkları dolayısıyla kutlayan Uysal, ekmek israfının önüne geçmek için küçük yaşlarda bu bilinci kazanmanın önemli olduğunu belirterek, küçük yaşlarda edinilecek doğru davranışların gelecek yıllarda toplumu değiştireceğini aktardı.

Kepez'den 879 kişiye evde temizlik hizmeti verildi

Kepez Belediyesinin, 879 kişinin evine temizlik hizmeti götürdüğü bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet veren Kepez Belediyesi, ilçedeki okul ve camilerin yanı sıra ihtiyaç sahibi kişilerin evlerini de temizliyor.

Periyodik temizlik hizmetleri kapsamında 2009 yılından itibaren 66 mahallede 5 bin 974 cami, 459 okul, 65 yaş üzeri ve kimsesiz 879 vatandaşın evinin temizlendiği bildirildi.

Aşağıkaraman'da yol asfaltlama çalışmaları

Antalya Büyükşehir Belediyesinin, Aşağıkaraman Mahallesi'ndeki yol asfaltlama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, merkez ve kırsalda yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, son olarak Aşağıkaraman'ın 2,5 kilometrelik mahalle yolunu sathi asfaltla kaplıyor.

Alacami Mahallesi'nin su sorunu çözüldü

Alanya Dim Alacami Mahallesi'nin içme suyu sorununu çözüldüğünü bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, tüm içme suyu şebekesi tamir edilen mahalleye dağıtımın yapılması için 50 tonluk su deposu yapıldı. Ardından Dimçayı kaynağının çıktığı yerden ana su deposuna suyu getirecek yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki bölüme çelik borular döşendi.

Alanya'ya 40 kilometre mesafede bulunan Dim Alacami Mahallesi'nin, içme suyu sorunu arazi şartlarının zorluğuna rağmen, ASAT ekipleri tarafından hızla tamamlandığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ümit Uysal Antalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title