Haberler

Antalya'dan Kısa Kısa

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliğiyle Serik ilçesinde turizm çalışanları için yaptırılacak konutlara başvuruların alınmaya başlandığı bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliğiyle Serik ilçesinde turizm çalışanları için yaptırılacak konutlara başvuruların alınmaya başlandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel'in yerel seçim kampanyasında turizm çalışanlarına verdiği ucuz taksitlerle ev sözü gerçek oldu.

Serik'in Kocayatak Mahallesi'nde TOKİ iş birliğiyle turizm çalışanları için yapılacak konutların ilk etabının temelinin atılmasının ardından konutlar için başvurular da alınmaya başlandı.

Projede ev sahibi olmak isteyen turizm emekçileri, 31 Ağustos Cuma gününe kadar Antalya Büyükşehir Belediyesine başvurularını yapabilecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de konuya ilişkin değerlendirmesinde, seçimlerden önce turizm çalışanlarına "Hepinizi bütçenizi zorlamadan ev sahibi yapacağım" diye söz verdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Çalıştık çabaladık TOKİ ile protokol imzaladık ve sözümüzü hayata geçirdik. Turizm Çalışanları Toplu Konutları'nın inşaatı belediyemizin TOKİ ile yaptığı işbirliği çerçevesinde başladı. 2 bin 200 daireden oluşacak toplu konutların tamamı turizm çalışanlarına tahsis edilecek. Başvuru şartlarını karşılayan turizm çalışanları kira öder gibi, 606 liradan başlayan ekonomik taksitlerle bütçesini zorlamadan ev sahibi olacak."

Bisikletle ulaşım dönemi başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilecek Bisiklet Yolu Projesi ile Konyaaltı'ndan Lara'ya kadar kentte kesintisiz güvenle bisiklet kullanma imkanı olacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Antalya şehir merkezinde Teomanpaşa, Milli Egemenlik ve Hasan Subaşı caddeleri ile Eski Lara Yolu ve Rauf Denktaş Caddesi üzerinde birbiriyle bağlantısı olmayan 13 kilometrelik bisiklet yolu, hazırlanan yeni Bisiklet Yolu Projesi ile Ulaşım Ana Planı doğrultusunda hem birbirine bağlanacak hem de yeni yolların eklenmesiyle 27 kilometreye ulaşacak.

Projenin hayata geçmesiyle Antalyalılar, bisiklet yolunu kullanarak güvenli bir şekilde Konyaaltı'ndan Lara'ya kesintisiz seyahat edebilecek.

Feslikan'a toplu ulaşım seferleri artırıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, merkeze 30 kilometre uzaklığındaki Feslikan Yaylası'na başlattığı otobüs seferlerinin sayısı artırdı.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı, Feslikan Yaylası'na başlatılan otobüs seferi sayısını talep üzerine artırdı.

Buna göre, 501 hat numarasıyla yaylaya daha önce günde bir kere düzenlenen otobüs seferi, 06.00 ve 20.30'da Feslikan'dan, 17.15'te de Antalya Otogarı'ndan kalkacak şekilde yeniden düzenlendi.

Haftanın yedi günü toplu ulaşımın olacağı Feslikan Yaylası seferlerinde tam 5 lira 20 kuruş, öğrenci 3 lira 20 kuruş, emekli ve öğretmen 4 lira biniş ücreti ödenecek. Şehit, gazi yakınları, 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlar ile ücretsiz kartları ile seyahat edebilecek.

Antalya'da ulaşılmayan engelli kalmayacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi kentte bulunan engellilerin kapılarını tek tek çalarak, yüz yüze görüşme yapacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Antalya merkez ile engelli hizmet merkezi bulunan Serik, Alanya, Gazipaşa, Korkuteli, Elmalı ve Kemer ile engelsiz ulaşım aracının hizmet verdiği Manavgat'ta ulaşılmadık engelli vatandaş bırakmayacak.

"Ulaşılmayan Engelli Kalmasın" projesinde görev alacak personel engelli vatandaşlar ile görüşmeye başlamadan önce yapacakları konusunda bilgilendirildi.

Kent merkezi ile 8 ilçede mahalle mahalle gezecek olan ekipler engelli bireyler ile tek tek görüşme yapacak. Sosyolog, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekipler, engelli bireylerin sorunlarını dinleyerek, çözüm üretecek. Engelli bireyleri ve yakınlarını Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin engellilere yönelik hizmetleri konusunda da bilgilendirecek olan ekipler, çözüm gerektiren konularda da belediyenin ilgili birileri ile irtibata geçerek sorunların çözüme kavuşturulmasını sağlayacak.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title