Haberler

Antalya'dan Kısa Kısa

Antalya Büyükşehir Belediyesinin Alanya'da yaptığı Hasta Yakınları Sosyal ve Kültürel Tesisi'nin kaba inşaatı tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Alanya'da hasta ve hasta yakınlarının barınma ihtiyacını karşılamak üzere yapımına başladığı otel konforundaki sosyal tesisin inşaatında sona gelindi.

Yaklaşık 3 milyon liraya mal olacak 24 odalı, 50 yatak kapasiteli tesis, Alanya'nın önemli bir eksikliğini giderecek. Oba Mahallesi'ndeki Alaaddin Keykubat Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanına yapılan tesiste, şehir dışından Alanya'ya gelen veya kalacak yeri olmayan hasta yakınları ücretsiz konaklayacak. Hasta yakınları, hastane bahçelerinde ve banklarda gecelemekten kurtulacak.

Otel konforundaki tesiste, her biri 30 metrekare olan 2 kişilik konforlu odalarda mutfak nişi, banyo, 2 yatak, gardırop nişi, çekyat ve balkon bulunacak. Ayrıca, resepsiyon, lobi, idari birimler, restoran, jimnastik salonu ve her katta mescit olacak. Tesiste, açık otoparkı, servis alanları, kentsel park alanı ve güvenliği ile hasta yakınlarının rahatı için tüm donanım yer alıyor.

-Çevreci otopark hızla yükseliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesinin Şarampol Projesi kapsamında üstü park altı otopark olarak projelendirdiği Cumhuriyet Mahallesi Yeraltı Katlı Otoparkı hızla yükseliyor.

Şarampol Projesi'nin son etabı olan otoparkın üst kısmı yeşil alan olacak. İlk etapta 307 aracın istifade edeceği otopark Şarampole nefes aldıracak.

Yaklaşık bir ay içerisinde kaba inşaatın tamamlanması planlanan projede sıva boya ve izolasyon işlemleri de devam ediyor. Kent yaşamında büyük bir ihtiyacı karşılayacak 307 araç kapasiteli otoparkın üstü ise tamamen park, çocuk oyun alanları ve yeşil alan olarak tasarlandı. Mekanik katlı park (pnömatik) sistemine uygun bir şekilde tasarlanan projede, ihtiyaç dahilinde iki misli araç buradan istifade edebilecek.

Çevreci proje ile Şarampol Caddesi'ne gelen ziyaretçiler, esnaf ve mahalle sakinleri otopark sıkıntısı yaşamayacak. Yeraltı otoparkının üstü de tamamen yeşil alan olarak değerlendirilecek. Çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, spor egzersiz alanı, 3 su havuzu, oturma alanları ile Cumhuriyet Mahallesi yeni bir yaşam alanı kazanacak.

Kumluca Altınyaka-Çaltı yolu asfalta hazırlanıyor

Büyükşehir Belediyesi Kumluca ilçesine bağlı Altınyaka ve Çaltı mahalleleri arasındaki 16 kilometrelik olan yolda asfalt hazırlığı yapıyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri daha önce altyapı işlemleri biten Kumluca ilçesine bağlı Altınyaka ve Çaltı mahalleleri arasındaki 16 kilometrelik yolda, filler malzemesi sererek silindir ile sıkıştırıyor. Çalışmalar bittiğinde yol asfalt dökümüne hazır olacak.

Başkan Danışmanı İsa Akdemir, çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Kumluca Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title