Haberler

Antalya'dan Doğu Gutalı Ailelere İnsani Yardım Malzemesi

Antalya İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye'nin Doğu Guta bölgesinden zorunlu tahliye edilenlere üç tır dolusu gıda ve çocuk bezi yardımı yaptı.

Antalya İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye'nin Doğu Guta bölgesinden zorunlu tahliye edilenlere üç tır dolusu gıda ve çocuk bezi yardımı yaptı.

Yardım tırları yola çıkarılmadan önce Kepez ilçesi Yeni Emek Mahallesi Sakarya Bulvarı'ndaki Erdem Bayazıt Kültür Merkezi bahçesinde uğurlama programı düzenlendi.

Dernek Başkanı Mehmet Yıldırım, yaptığı konuşmada, tırlarda çocuk bezi, mama, bisküvi, su ve süt olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 30 milyar doları aşan yardımı Suriye halkından esirgemediğini vurgulayan Yıldırım, bu ülkedeki iç savaşta 8. yıla girildiğine dikkati çekti.

En son başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki kimyasal silah saldırısı sonrası birçok masum bebeğin de katledildiğini hatırlatan Yıldırım, Türkiye'ye "Afrin'de, İdlib'de, Azez'de ne işiniz var?" diyenlerin bölgede en zalimce saldırılarını gerçekleştirip, sonra "pardon" deyip katliamlarına devam ettiğini dile getirdi.

Yıldırım, "Biz hükümetimizin yaptığı yardımlara destek olmakla birlikte Antalyalı Müslümanlar, hayırseverler olarak 186, 187 ve 188. tırımızı bugün dualarla uğurluyoruz. Dünya arkasını dönse bile biz, insani vasıflarımızı ortaya koymaktan usanmayacağız." dedi.

Kılıçdaroğlu'na tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü TBMM Grup Toplantısı'nda İHH'ya yönelik eleştirilerine değinen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Ey lider, 8 seneden bu yana mazlum Suriye halkı için ne yaptın? Hangi çalışmaları yaptın? Bize bir tane söyler misin? İHH'nın son üç ay içerisinde göndermiş olduğu tır sayısı 600'ü geçti. 8 senede ortaya koymuş olduğumuz tırın sayısı on binlerle ifade ediliyor. Bir menfaatimiz mi, çıkarımız mı var. Burnumuzun dibindeki kardeşlerimizi görmezlikten mi gelelim? Ey siyasi partinin genel başkanı, bu tırda bebekler ölmesin diye bebe bisküvileri, süt, bebek bezleri var. Bizim buradan nasıl imanımızı, dindarlığımızı sorguluyorsun. Esefle karşılıyorum. Kınıyorum yaptığınız bu hakaretleri ve saldırıları."

Yardım tırları, konuşmanın ardından dualarla uğurlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Yıldırım Antalya Suriye Kepez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title