Haberler

Antalya'dan 42 Ülkeye "Yerli Led" İhracatı

Türk mühendisliği ve tasarımıyla Antalya'da üretilen akıllı ve yerli led aydınlatmalar, iç pazarın yanı sıra 42 ülkeye ihraç ediliyor.

AYŞE YILDIZ - Türk mühendisliği ve tasarımıyla Antalya'da üretilen akıllı ve yerli led aydınlatmalar, iç pazarın yanı sıra 42 ülkeye ihraç ediliyor.

Antalya Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 20 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren firma, 40'ı Ar-Ge mühendisi 250 çalışınıyla farklı tasarımlarda ledler üretiyor.

Galata Köprüsü'nden Danıştay binasına, Rusya'da havalimanına, Dubai'deki metro istasyonlarına birçok önemli noktaya özel tasarım aydınlatma sağlayan firma, ürünlerinin yüzde 42'sini farklı ülkelere ihraç ediyor.

Yıllık 75 milyon liralık cirosu bulunan firma, Rusya, Fransa, Hollanda, Suudi Arabistan ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere 42 ülkeyi aydınlatıyor.

Fiberli PSL Elektronik, Led ve Fiberoptik Aydınlatma Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üretimde son teknolojiyi kullanarak özgün tasarımlar yaptıklarını söyledi.

Toplam satış miktarlarının yüzde 42'sinin ihracata gittiğini belirten Şentürk, "Yıllık 75 milyon liralık ciromuz var. 250 çalışanımızla Rusya, Dubai ve Avrupa ülkeleri ağırlıklı olarak 42 ülkeye led satıyoruz. Türkiye'de de birçok yerin aydınlatmasını sağlıyoruz." diye konuştu.

Mevcut aydınlatmasını yaptıkları Galata Köprüsü'nün revizyonunu da yaptıklarını ifade eden Şentürk, Dubai'de birçok metro istasyonunun zeminini aydınlattıklarını belirtti.

Rusya'da alışveriş merkezleri, havalimanı aydınlatmalarını sağladıklarını vurgulayan Şentürk, "Bugüne kadar 500'ün üzerinde komple bitirdiğimiz proje var. Bir milyon dolar ve üzerindeki projeler bunlar." dedi.

Ürünlerinin yerli tasarım, yerli montaj ve üretim olduğunu anlatan Şentürk, İtalya'dan tasarım ödülü aldıklarını söyledi.

Ödüllü ledlerinin ihracatını artırmaya çalıştıklarını bildiren Şentürk, "Daha fazla ülkeye satmak yerine, mevcut ülkelerde daha çok genişlemeyi planlıyoruz. Avrupa'ya daha çok yüklenmek istiyoruz. Rusya'da seraları aydınlatmaya yönelik çalışmalarımız var." bilgisini paylaştı.

"Yerli üretim önem kazandı"

Şirketin Yönetim Kurulu üyesi Tufan Gürbüz ise Antalya'da öz sermayeyle kurulan ve büyüyen 28 yıllık bir firma olduklarını ifade etti.

Türkiye'de led aydınlatmanın öncüsü olduklarını aktaran Gürbüz, "İhracat temelli ve yerli üretim vizyonumuz var. Avrupa ve çevre ülkelerine uzun yıllar yatırım yaptık. Nihayetinde üretimin yüzde 42'sini yurt dışına ihraç eden, her yıl ülkemize gelir kazandıran bir firmayız." değerlendirmesinde bulundu.

Led aydınlatmaların gıda üretiminde anahtar rol oynamaya başladığını bildiren Gürbüz, ürünlerinin tarım sektörü için de önemli olduğunu kaydetti.

Pazarları içinde Avrupa ülkeleri, Hollanda, İngiltere, Fransa, Rusya, Ortadoğu ve Afrika'nın büyük yer kapladığını belirten Gürbüz, şöyle konuştu:

"Artık dünyada tek başına her şeyi yüzde 100 yerli yapmak mümkün değil, ama yerli katkı oranını yüzde 80'lere çıkaran üretim yapıyoruz. Yerli üretim bu dönemlerde önem kazandı. Tamamen Türk mühendisliği, tasarımcılığı ve üretim teknolojisini kullanarak üretiyoruz. Hedefimiz, daha fazla istihdam daha fazla ihracat."

Kaynak: AA / Ekonomi

Rusya Federasyonu Antalya Dubai Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title