Haberler

Antalya'daki Suç Örgütü Operasyonu İddianamesi

Antalya Merkezli 4 İlde Gerçekleştirilen Suç Örgütü Operasyonunun İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde iddianame kabul edildi.

Muammer Başkan/Serdar Yılmaz - Antalya merkezli 4 ilde gerçekleştirilen suç örgütü operasyonunun İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edilen iddianamesinde, suç örgütünün birden fazla belediyenin ihalesini kazanarak ellerindeki araçları aynı dönemde 2, hatta 3 farklı belediyede çalışıyor gösterdikleri, eksik hizmet sunmalarına rağmen hak ediş aldıkları belirtildi. İddianamede, belediyelerin katı atık toplama ve taşıma, temizlik, park ve bahçelerin bakımı, personel ve araç hizmet alımı, güvenlik ihalelerine giren suç örgütü üyelerinin, polisin dinlemesine karşı tedbir amacıyla kendi aralarında şifre kullandıkları kaydedildi.

Telefon görüşmelerine azami dikkati gösteren örgüt üyelerinin ihale konularını konuşmak için yalnızca kendi aralarında kullandıkları, başka kişilerin üzerine kayıtlı hatlar bulundurdukları, ihalelerden 'Düğün var', rüşvetten ise 'Dökülecek beton', 'Emanet forma' 'Reçetedeki ilaç' olarak bahsettikleri, ihaleden çekilmesini istedikleri firma yetkililerine de 'Düğündeki takılardan size de veririz' dedikleri belirtildi. Bu konuları genelde yüz yüze konuşmayı tercih eden örgüt üyeleri, yine de aralarındaki telefon konuşmalarında ihale şartnamelerinin gizli maddelerini ve bedelini öğrendiklerini, şartnamelerde kendilerini ön plana çıkaracak maddelerin yer alması konusunu ihale komisyonundaki belli isimlere ilettiklerini, hatta ellerindeki araçların tip, modellerini ve yaşlarına göre ihale şartnamesi düzenlenmesini sağladıklarını ortaya koydu.

-AYNI ARAÇLAR 3 BELEDİYEDEN GELİR SAĞLIYOR-

İddianamede, Abdulaziz Yıldız'ın liderliğini yaptığı suç örgütünün, 7 belediyede kazandıkları tüm ihaleleri inceleyen müfettişlerin, örgütün ellerinde bulunan araçların aynı anda 2, hatta 3 belediyede çalışıyormuş gibi gösterildiğini tespit ettikleri bildirildi. İhalenin kazanılması sonrası farklı belediyelere verilen görevlendirme yazılarında aynı plakaların yer aldığı, bu araçların bir kısmının belediye hizmetine verildiği, eksik hizmet sağlanmasına rağmen, hak edişlerin tam alındığı, binek otomobillerin de arazi aracı gibi gösterilerek yüksek fiyatla kiralandığının belirlendiği ifade edildi. Ayrıca, ihale edilen araç ve personele sürekli faaliyetleri dışında fazla mesai yazıldığının, araç kilometrelerinin yüksek gösterilip kilometre göstergeleriyle oynandığının, alınan fazla mesai ücretlerinin personele yansıtılmayarak şirket hesabında kaldığının belirlendiği kaydedilen iddianamede, özellikle Muratpaşa Belediyesine hizmet için ihale şartlarına aykırı eksik araç veren suç örgütünün, kendilerine destek sağlayan belediye başkanı, birim müdürü, sekreter gibi kişilere, şahsi işlerinde kullanmaları için özel otomobil tahsis ettiği, belediyeden belirli kişilere menfaat sağlandığı, bazı belediyelerde maaş gibi aylık rüşvet ödemesi yapıldığı vurgulandı.

-TAKİBE VE DİNLEMEYE TAKILAN AYRINTILAR-

Polisin yakın takibi altındaki suç örgütü lideri Abdulaziz Yıldız'ın, ihaleler öncesi Manavgat ve Buca belediye başkanlarını Antalya'da lüks bir otelde ağırladığı ve polisler tarafından birlikte fotoğraflandıkları, bu görüşmelerin ardından kısa süre sonra yapılan ihalelerin Yıldız'a ait şirketlerde kaldığına değinilen iddianamede, ihale sonrasındaki telefon görüşmelerine de yer verildi. Araçlara fazla mesai yazılmasıyla ilgili örgüt üyesini arayan belediye görevlisi, 'Araçların hiç durmadan 24 saat çalışıyormuş gibi gösterildiği ve ihale bedelinin yarısından fazla mesai yazıldığını' konusunda uyarıda bulunduğu ifade edilen iddianamede, örgüt üyelerinden kendisine de özel oto verilmesini isteyen bir zabıta müdür yardımcısı, şartnamede bunun olmadığını söyleyen örgüt üyesine 'Yemişim şartnameyi, şimdiye kadar şartnameye mi uyduk' karşılığını verdiği, ayrıca belediye görevlisinin yüklü miktarda ödemeyle ilgili sıkıştırdığı örgüt üyesinin, kendi aralarındaki görüşmedeki 'Ben böyle arsızlık hayatımda görmedim' sözleri de yer alıyor.

-İSTENEN CEZALAR-

Zanlıların, Muratpaşa Belediyesinin 24, Manavgat Belediyesinin 4, Korkuteli Belediyesinin 4, Kepez Belediyesinin 2, İzmir Buca Belediyesinin 3, Ankara Altındağ Belediyesinin 4, Çolaklı Belde Belediyesinin 5 ayrı katı atık toplama ve temizlik, personel ve araç hizmeti alımı ihaleleriyle edinimlerine fesat karıştırdıkları, rüşvet alıp verdikleri ve görevi kötüye kullandıkları belirtilen iddianamede, her bir suçtan ayrı cezalandırılmaları talebinde bulunuldu. Suç örgütü yöneticisi olmak ya da örgüte yardım etmek, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmakla suçlanan 105 sanıktan, suç örgütünün lideri Abdulaziz Yıldız hakkında, suç örgütü kurmak ve yönetmekten 3-9 yıl arası, ihaleye fesat karıştırmaktan 47 kez 4-12 yıl arası, edinime fesat karıştırmaktan 20 kez 3-7 yıl arası, rüşvet vermekten ise 16 kez 4-12 yıl hapis cezası istendi.

Kamu görevlileri hakkındaysa suç örgütüne yardım etmek, ihalelere fesat karıştırmak, rüşvet ve görevi kötüye kullanmaktan, İzmir Buca Belediye Başkana Ercan Tatı hakkında 19-49 yıl arası, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'e 11-30 yıl arası, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce hakkında 16-42 yıl arası, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen hakkında 15-42 arası ceza istendi. Ayrıca Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcıları Arif Kuş hakkında 54-141, Muzaffer Türe hakkında 27-68, Muratpaşa Belediyesi eski başkan yardımcısı Cavit Tetik hakkında 26-66, Manavgat Temizlik işleri Müdürü Ahmet Arı hakkında 11-33, Manavgat Zabıta Müdürü Mehmet Baki Uçar hakkında 78-195, Buca Belediyesinden Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya hakkında 22-54, Buca Belediyesi şirket yöneticisi Fatih Hami Kara hakkında 16-42, Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Gökalp Yılmaz hakkında 9-49 , Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Şen hakkında 22-54, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Ali Fuat Uslu hakkında ise 10-27 yılları arasında ceza verilmesi talebinde bulunuldu.

(Bitti)

(SER-BŞK-İU) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title