Haberler

Antalya'daki Orman Yangını

Antalya'nın Kemer İlçesine Bağlı Göynük Kanyonunda Öğle Saatlerinde Başlayan Orman Yangınını Söndürme Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediliyor. Yangın Bölgesinde İncelemelerde Bulunan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Kanyon Bölgesinde Etkili Olan Yangında 20 Hektarlık Ormanlık Alanın Tamamen Yandığını Açıkladı.

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük kanyonunda öğle saatlerinde başlayan orman yangınını söndürme çalışmalarına aralıksız devam ediliyor. Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, kanyon bölgesinde etkili olan yangında 20 hektarlık ormanlık alanın tamamen yandığını açıkladı.

Göynük kanyonunun bulunduğu Milli Park alanında çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları güçlükle sürdürülüyor. Şu ana kadar 20 hektar ormanlık alanın kül olduğu yangına, bölgenin sarp kayalık olması ve kanyonun darlığı nedeniyle zor şartlar altında müdahale edilebiliyor.

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bu sırada Göynük Belediyesi hizmet binasının açılış törenine katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a da yangın söndürme çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Yüksel, 20 hektar ormanlık alanın yandığını ve ekiplerin yangını kontrol altına almak için yoğun çaba gösterdiğini söyledi.

Yangına ilk etapta uçaklarla müdahale edilmesine rağmen arazi şartlarının uygun olmaması sebebiyle helikopterle söndürme çalışmalarına devam edildiğini anlatan Vali Yüksel, "Helikopterler bile zor şartlar altında çalışmalarını sürdürüyor. Uçak ve helikopterlerin harekat alanı çok kısıtlı. Ekiplerimiz yangını söndürmek için seferber olmuş durumdalar. Gerekirse yangın riskinin olduğu günlerde orman yangınlarına karşı aldığımız tedbirlere ek tedbirler alabiliriz. Valilik bünyesinde oluşturulan kriz merkezimiz çalışmaları an ve an takip etmektedir" diye konuştu.

Vali Yüksel, yaşanan orman yangınlarının bir çoğunun insan kusurundan kaynaklandığını da belirterek, herkesi yangınlar konusunda dikkatli ve sorumlu olmaya çağırdı.

(AT-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title