Haberler

Hurdaya Çıkan Uçağın Karadan Yürütülmesi İlginç Görüntüler Oluşturdu

Güncelleme:

Antalya Havalimanında hurdaya ayrılan ve bir liseye bağışlanan Boing 737-400 tipi yolcu uçağının karadan nakli sırasında ilginç görüntüler oluştu.

Antalya Havalimanında hurdaya ayrılan Boing 737-400 tipi yolcu uçağı, Uçak Bakım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne bağışlandı. Havalimanından 4 parça halinde TIR'lara yüklenen uçağın liseye nakli 3 saat sürdü.

HURDAYA AYRILMIŞTI

2011 yılında Antalya Havalimanına inişi sırasında iniş takımları açılmayan Boing 737-400 tipi yolcu uçağı geçtiğimiz yıl hurdaya ayrıldı. Hurda halinde ihaleye verilen uçak için 1.5 milyon dolar istendi. Uçağın ihalesini gören Antalya'nın Aksu İlçesi'ndeki Uçak Bakım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haldun Çevik, uçağı satın almak için girişimde bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Çevik, uçağın satın alınması için destek istedi. Görüşmeler sonunda hayırsever bir işadamı uçağı satın alarak liseye bağış yaptı.


4 PARÇAYA AYRILDI

Satın alma işleminin ardından Antalya Havalimanında park halinde tutulan uçak için 3 aylık 21 bin TL kira bedeli ödendi. Kuyruk, 2 kanat ve gövde olmak üzere 4 parçaya ayrılan uçağın lisenin bahçesine nakledilmesi için gerekli izinler alındı. Antalya Havalimanı, Antalya Emniyet Müdürlüğü, Aksu Belediyesi'nin ortak çalışması ile uçak vinç yardımı ile 4 TIR'a yüklendi. Nakil için havalimanından liseye kadar izlenecek güzergahta trafiği etkilememek için araç yoğunluğunun daha az olduğu 22.00 saati belirlendi. Antalya Havalimanı 2 numaralı Acil Çıkış kapısından çıkarılmak istenen uçak ekiplere zor anlar yaşattı. Kanatların gövdeye bağlandığı noktalarının kapıdan geçmemesi üzerine TIR 3 farklı açıdan manevra yapıtı. Uçağın kapıdan geçmeyeceğinin anlaşılması üzerine geri manevra yapıldı. Bu sırada önce demir kapı kırıldı ardından da duvarın bir kısmı yıkıldı. Yarım saatlik sürenin ardından demir kapının bir kısmı kesilerek genişletildi. Yola çıkan TIR'lar havalimanı ile lise arasındaki 10 kilometrelik düz yolu 40 dakikada tamamladı.

''DÜNYADA BİR İLK OLACAK''

Havalimanından okul bahçesine 3 saatte getirilen uçak parçalarının burada hazır bekleyen vinçlerle bahçeye indirilip montajlanacağı bildirildi. Hurdaya ayrılan bir uçağın hayat bulduğunu belirten Okul Müdürü Çevik, Dünyada bir ilki yaşıyoruz. Bir okulun bahçesinde yolcu uçağı olacak. Uçak okulumuzda kütüphane olarak hizmet verecek. Normalde hurda olacaktı. Ancak şimdi eğitim için çalışacak. Çocuklarımızın uygulamalı derslerinde de bir materyal olacak. Uçağın içerisinde sinema salonu olacak. Yüksek maliyetle alındı. Bir hayırsever bu uçağı alarak bize bağışladı. Uçak açık arttırmaya çıktığında 1.5 milyon dolardan sunulmuştu dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Antalya Komik - İlginç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title