Haberler

Antalya'da Yapılan 22 Milyon Avroluk Yat Denizde

Antalya Serbest Bölge'de (ASBAŞ) faaliyet gösteren bir yat firmasınca yapılan, yaklaşık 22 milyon 500 bin avroya mal olan "Sarp 46" isimli yat denize indirildi.

Çift pervaneli, çelik gövdeli, kompozit üst binaya sahip, 46 metre boyunda, 9 metre genişliğinde, 481 groston ağırlığındaki yat, yaklaşık, 22 milyon 500 bin avroya mal oldu.

Sarp Yat Genel Müdürü Ünal Şakar, yatın denize indirilmesi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun süren çalışmaların ardından emeklerinin karşılığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Sarp 46'nın tersanenin ilk yatı olduğunu belirten Şakar, "Son derece mutluyuz. Kime satıldığı konusunda bilgi veremiyoruz. 46 metrelik, üstü kompozit bir yatı tamamladık" dedi.

Sarp Yatçılık Tersane Müdürü Emre Şandan ise yatın gövdesinin çelik, dışının kompozit olduğunu, söz konusu özelliklerde ve boyutta şu ana kadar Türkiye'de üretilmiş en büyük yatı yaptıklarını ifade etti.

Tasarım ödüllü

İtalya'da düzenlenen tasarım yarışmasında dış tasarımda A Desing Gold, iç tasarımda ise A Desing Bronz ödülü alan yat, Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone ve Amerikalı aktör Johnny Depp'in yatlarını da dizayn eden Türk tasarımcı Tanju Kalaycıoğlu tarafından tasarlandı.

İç mekanlarda ise İngiliz tasarımcı Adam Lay'ın imzasın taşıyan, yapımı 3 yılda tamamlanan 500 grostonluk Sarp 46'nın, saatteki hızı 14,8 knota ulaşabiliyor.

Aynı anda 12 misafir ve 9 mürettebatın rahatlıkla yaşayabileceği, 4 misafir kamarası, tekne sahibi kamarası, 4 mürettebat kamarası, kaptan kamarası bulunan yatta her odaya ait tuvalet ve banyo bulunuyor.

Ana güvertede salon ve yemek odası, üst güvertede bar köşeli üst salon, ana mutfak, her iki güvertede de hazırlık mutfakları bulunan yatın üst güvertesinde 10-14 kişilik yemek olanağına sahip açık oturma ve yemek alanı ile jakuzi yer alıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Antalya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title