Haberler

Antalya'da Ukraynalıların Kimlik Kartıyla Seyahat Sevinci

Antalya'da yerleşik yaşayan Ukraynalılar, iki ülke arasında kimlik kartıyla ziyaretin başlamasını sevinçle karşıladı.

Türkiye ile Ukrayna arasında iki ülke vatandaşlarının sadece kimlik kartıyla karşılıklı ziyaret yapmasına imkan tanıyan anlaşmanın imzalanması ve bugün ilk kafilelerin gelmesi Antalya'da sevinçle karşılandı.

Ukrayna Ailesi Derneği Başkanı Vita Mykhaylova, derneklerinin 9 sene önce kurulduğunu belirterek, amaçlarının Antalya'da kültürlerini tanıtmak olduğunu söyledi. Türkiye'de yaşamaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Mykhaylova, Antalya'da başta turizm olmak üzere çeşitli sektörlerde Ukraynalılarının çalıştığını kaydetti.

Ukrayna'da yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle Türkiye'ye gelen turist sayısında azalmalar olsa da yeniden sayının artmaya başladığını aktaran Mykhaylova, özellikle de pasaportsuz kimlik kartıyla seyahatin önünün açılmasının iki ülkeye ziyaret açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

"Antalya'ya bu yıl 1.5 milyon Ukraynalı turist gelmesini bekliyoruz"

Ukrayna'da pasaport çıkarmanın hem pahalı olduğunu hem de çok uzun süre beklendiğini belirten Mykhaylova, "Ukrayna'dan burada evli aileler var. Bunların bazıları Ukrayna'da bazıları Türkiye'de yaşıyor. Doğal olarak karşılıklı gidip gelmeleri gerekiyor, bu da ekstra masraf ve zaman kaybı. Bu uygulamayla ailelerimiz de büyük kolaylık yaşayacak. Geçen yıl 1 milyon Ukraynalı Türkiye'ye geldi. Bu yıl 1.5 milyon Ukraynalı turist gelmesini bekliyoruz. Benim ailem ve yakınlarım ve Antalya'da yaşayan yaklaşık 15 bin Ukraynalı bu uygulamayı sevinçle karşıladı" dedi.

Mykhaylova, bu kolaylığın ardından tüm Ukrayna vatandaşlarını Türkiye'ye tatile davet etti.

Ankara'da 14 Mart'ta imzalanan ve iki ülke vatandaşlarının karşılıklı kısa süreli seyahatlerinin kolaylaştırılmasını teşvik etmeyi amaçlayan anlaşmaya göre, Türk ve Ukrayna vatandaşları seyahatlerinde 180 gün içinde toplamda 90 günü aşmamak kaydıyla taraf ülkeye girip çıkabilecek, bu ülkeden transit geçebilecek. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Ukrayna Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title