Haberler

Antalya'da Türk İslam Medeniyetleri Müzesi Çalışmaları

Antalya'da kurulması planlanan Türk İslam Medeniyetleri Müzesi için çalışmalar sürüyor.

Antalya'da kurulması planlanan Türk İslam Medeniyetleri Müzesi için çalışmalar sürüyor.

Ulu Cami içerisinde yer alacak müze için belirlenen 15 kişilik üst kurul üyeleri, 6. toplantısını Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığında gerçekleştirdi.

Üst kurul üyelerinden Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkan İlyas Çopur, toplantı sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk İslam Medeniyetleri Müzesi çalışmalarının oluşturulan üst kurul rehberliğinde hızla ilerlediğini söyledi.

Toplantıya alanında uzman bilim insanlarının katıldığını ve müzenin sergi kurguları üzerine görüşmeler yapıldığını belirten Çopur, "Müzede bu topraklar üzerinde yüzyıllar boyunca gelişmiş olan Türk ve İslam kültürünün ve değerlerinin açıklamalı ve görsel yansımaları olacak. Müzede eşsiz eserler sergilenecek." dedi.

Çopur, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Antalya'nın müzeler kenti olması için büyük önem verdiği projeler içerisinde olan Kent Müzesi, Yörük Müzesi, Nekropol Müzesi ile birlikte Antalya Türk İslam Medeniyetleri Müzesi'nin de 2018 yılı içerisinde açılmasının planlandığını kaydetti.

Toplantıya üst kurulu üyeleri arasında yer alan Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Müzeler Şube Müdürü Suzan Bayraktaroğlu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Daire Başkanı Mustafa Yaşar Güneş de katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title