Haberler

Antalya'da Trafik Denetimleri

Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne Bağlı Şehiriçi ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne Bağlı Ekipler, Sürücülerin Can ve Mal Güvenliğini Korumak Amacıyla Çalışmalarını Aralıksız Olarak Sürdürüyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı şehiriçi ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, sürücülerin can ve mal güvenliğini korumak amacıyla çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla gün içerisinde, şehirlerarası otobüs terminalinde otobüslerin takograf ve yetki belgeleri, şoförlerin sürücü belgeleri, SRC belgeleri ve alkol durumlarının 24 saat esası üzerinden sürekli kontrol edildiği, sabah 09.00-11.00, öğleden sonra 14.00-18.00 arası Gazi, Antalya, Aspendos, Namık Kemal, Akdeniz, Atatürk ve Perge Bulvarı ile Yeşilırmak Caddesi'nde radar kontrol planı esasına göre hız kontrolleri yapıldığı, saat 24.00'den sonra Lara Caddesi, Fahrettin Altay Mezarlık Yanı, Akdeniz Bulvarı Yedi Mehmet önü, Yüzüncü Yıl Bulvarı AKM önü, Mevlana Caddesi, Metin Kasapoğlu Caddesi, Sinanoğlu Caddesi, Dokuma önü, Çakırlar Caddesi ve Meltem Caddesi'nde alkol kontrolü yapıldığı ve sürücü ile araca ait tüm evrak ve donanımın incelendiği belirtildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi; "Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı'nca oluşturulan bir komisyon tarafından yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlar ve şoförleri kontrol edilmekte, sabah 07.30-09.30 saatleri arası şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan dolmuş ve otobüsler üzerinde fazla yolcu konusunda uygulama yapılmaktadır. İlimizde çok sayıda motorlu bisiklet ve motosiklet türü araç bulunmaktadır. Bu tip araçları kullanan sürücülerin trafikte güvenliğinin sağlanabilmesi için ekipler sürekli kask konusunda denetimler yapmaktadır."

Antalya Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, Kepez Başı ile Organize Sanayi Bölgesi arasındaki 3 ayrı noktada, Kurşunlu Şelalesi civarında, Aksu Perge-Belek ve Cumalı Kavşağı arasındaki 3 değişik noktada, Tünek Tepe ve Kemer Kavşağı-Tekirova arasında ve Kepez Başı ile Tahtalı Beli arasındaki 3 ayrı noktada, sürücü ve yolcuların can ve mal emniyetinin korunması için gece ve gündüz, geliş ve gidiş ayrı olmak üzere etkin denetimi sağlamak için hareketli, video-kameralı radar kontrollerinin yoğunlaştırıldığı, özellikle emniyet kemeri, alkol, yakın takip, hatalı sollama uygulamaları yapıldığı, kazaların yoğun olarak meydana geldiği kara noktaların tespitinin yapılarak buralarda megafonla sürücülerin uyarılmasının sağlandığı kaydedildi.

Açıklamada, "Kazaların yoğunlaştığı tespit edilen Burdur karayolu Çubuk Beli mevkiinde kazaların önlenmesine yönelik olarak gündüzleri sivil ve resmi birer ekip takviyesi yapılmış, görevlendirilen ekipler hatalı sollama, yakın takip ve ihbarlı kontrollerini 'sıfır tolerans- sıfır hata' prensibiyle çalışmalarını 30 gündür sürdürmekte olup, bu güzergahta kazaların büyük oranda düştüğü gözlemlenmiş, Mersin ve Kemer güzergahında 24 saat esasına göre görev ve uygulama yapan ekiplerin dışında takviye edilen sivil ekipler ve motosiklet ekipleriyle trafik akışının yoğun olduğu saatlerde kırmızı ışık, hatalı sollama, yakın takip ve alkol uygulamalarına ağırlık verilmiştir. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ilçe istasyon amirlikleri güzergahlarında merkezle koordineli olarak 24 saat esasına göre yoğunlaştırılmış radarla hız kontrolünün yanısıra, özellikle emniyet kemeri, alkol, hatalı sollama ve yakın takip uygulamalarına yönelik çalışmalar sürdürülmektedir" denildi.(ATA-CE)

NNNN

(ATA-CE)

25.04.2007 16:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title