Haberler

Antalya'da "Süslü Kadınlar" Otomobilsiz Kent İçin Bisiklet Sürdü

Antalya'daki kadınlar en şık kıyafetleri ve topuklu ayakkabılarını giyerek "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"na katıldı.

Antalya'daki kadınlar en şık kıyafetleri ve topuklu ayakkabılarını giyerek "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"na katıldı.

"Avrupa Hareketlilik Haftası" etkinlikleri kapsamında kutlanan "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" dolayısıyla Konyaaltı Caddesi Atatürk Parkında bir araya gelen kadınlar, bisikletleriyle Karaalioğlan Parkı'na kadar pedal çevirdi. Meydanda bisikletlerini balon ve çiçeklerle süsleyen kadınlar, etekle ve topuklu ayakkabılarıyla bisiklete bindi.

Kendilerine "Süslü Kadınlar Bisiklet Grubu" adını veren gurup adına bir konuşma yapan Deniz Yaylak, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğin amacının daha temiz ve sağlıklı bir kent özlemini, sürdürülebilir ulaşım modellerini hayatta uygulamak olduğunu belirtti.

İki yıl önce Sema Gür'ün bu etkinliği Türkiye'ye adapte ederek, süslü kadınlar bisiklet turunu gerçekleştirdiğini belirten Yaylak, "Aynı tarih itibarıyla biz de bu etkinliğe destek veriyoruz. Bizler her şeye rağmen topuklu ayakkabımızla, makyajımız ile, saçımızla yani her koşulda pedal çevirebiliriz. Çünkü bisikletin artık güncel hayatımıza yerleşmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Bisikletin sadece forma veya spor kıyafeti ile sürülmesi gereken bir araç olarak görülmemesi gerektiğini anlatan Yaylak, "En şık kıyafetimizle işe veya başka bir yere giderken bisikleti bir ulaşım aracı olarak kullanırsak, çevremiz içinde çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu bir çevre etkinliği  olarak, aslında otomobilsiz kentler gününü kutluyoruz" diye konuştu.

Yaylak, kadınların sabır, saygı, nezaket, incelik ve barışı temsil ettiğini savunarak, "Hepimiz barışın birer temsilcileriyiz, çok eğlenceli bir tur olmamasına dikkat ettik. Türkiye olarak çok güzel günler yaşamıyoruz ama biz her şeye  rağmen her yerde olacağız ve biz kadınlar olarak pedallarımız ile buradayız, 'araçtan in bisiklete bin' diyorum" ifadelerini kullandı.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'na erkek bisikletliler de destek verdi. Meydanda toplanan bisikletli kadınları daha sonra Karaalioğlan Parkı'na doğru pedal çevirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Konyaaltı Antalya Yaylak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title