Haberler

Antalya'da Sinema Günleri

Antalya Altın Portakal Festivali Sezen Aksu Konseriyle Başlıyor..

ANTALYA ALTIN PORTAKAL FESTİVALİ SEZEN AKSU KONSERİYLE BAŞLIYOR..

Türk sinemasını ve sanatçılarını tam 44 yıldır destekleyen ve nitelikli yapımların üretilmesi için önemli bir motivasyon yaratan Antalya Altın Portakal Film Festivali , her yıl olduğu gibi bu yıl da, Türk Sineması'nın usta isimlerini genç yeteneklerle bir araya getirerek, adeta bir yıldızlar şölenine dönüşecek.

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK Vakfı) ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV)'nın işbirliği ile 19-28 Ekim 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ülkemizin en önemli kültür sanat etkinliği 44. Uluslararası Antalya Film Festivali , festival kapsamı süresince gerçekleştirilecek olan film gösterimleri, basın toplantıları ve galalardan oluşan zengin bir içerikle sinema seyircisini ağırlayacak.

Türkiye, Avrupa ve Asya ülkeleri başta olmak üzere, yurt içinden ve yurt dışından davet edilen önemli film yapımcılarının da dahil olduğu bu dev organizasyonda, Hülya Koçyiğit, Halil Ergün, Genco Erkal , Yavuz Turgul, Hale Soygazi gibi sinemamıza yıllarını vermiş duayenler, Türkiye'de ve dünyada ses getiren yapıtlara imzasını atan Zeki Demirkubuz, Cem Yılmaz, Nuri Bilge Ceylan ve jüride yer alan genç sanatçılar Cansel Elçin ve Ebru Ceylan'ın yanı sıra; festivalde yarışacak olan filmlerden;

'Adem'in Trenleri'in oyuncuları Nurgül Yeşilçay, Cem Özer, Derya Alabora, Ezel Akay, Asuman Dabak,

'İyi Seneler Londra'nın oyuncuları Ülkü Duru, Zuhal Olcay, Şebnem Sönmez,

'Janjan'ın oyuncuları Berk Hakman, Selen Seymen,

'Mutluluk'un oyuncuları Özgü Namal, Talat Bulut, Meral Çetinkaya, Lale Mansur,

'Mülteci'nin oyuncuları Halil Ergün, Luk Piyes,

'Münferit"in oyuncuları İdil Fırat, Ali Erkazan,

'Rıza'nın oyuncuları Rıza Akın, Nurcan Eren,

'Saklı Yüzler'in oyuncuları Füsun Demirel, Şenay Aydın,

'Sis ve Gecce'nin oyuncuları Uğur Polat, Ayten Uncuoğlu, İlyas Salman , Oktay Kaynarca, Tardu Flordun,

'Yaşamın Kıyısında'nın oyuncuları Nurgül Yeşilçay, Tuncel Kurtiz,

'Yumurta' nın oyuncuları Nejat İşler, Saadet Işıl Aksoy,

ve, 'Zeynep'in Sekiz Günü'nün oyuncuları Fadik Sevin Atasoy ile Mustafa Üstündağ, sinema seyircisi ile buluşacak.

Açılış, kapanış ve özel galalarda sunumları yapacak olan değerli oyuncular, Demet Evgar, Şebnem Dönmez Levent Üzümcü, Meltem Cumbul ve Halit Ergenç de, Türkiye'nin kültür ve sanat alanında dünyaya açılan penceresi Uluslararası Antalya Film Festivali ' nde aynı heyecanı paylaşacak ünlü isimler arasında.

Cem Yılmaz, Tuba Ünsal, Ceyda Düvenci, Mehmet Aslantuğ, Halil Ergün, Nefise Karatay, Selen Seymen, Antalya'ya ilk gelen isimler arasında göze çarptı.

Öte yandan Sezen Aksu, bu akşam 21.45te Antalya cam piramitte bir konser verecek.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title