Haberler

Antalya'da Şiir Konuşulacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 21-23 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek Altın Portakal Şiir Ödülü çerçevesinde 21 Mart'ta AKM Perge Salonu'nda 'Dünya Şiir Günü' kutlanacak.jürinin diğer üyeleri...

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 21- 23 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek Altın Portakal Şiir Ödülü çerçevesinde 21 Mart'ta AKM Perge Salonu'nda 'Dünya Şiir Günü' kutlanacak.

Dünya Şiir Günü

bildirisinin okunacağı gecenin konukları arasında Altın Portakal Şiir Ödülü'nün bu yılki jüri başkanı Doğan Hızlan,

jürinin diğer üyeleri Cevat Çapan, Ahmet İnam, Hüseyin Ferhad ve Mahmut Temizyürek'in yanı sıra; Akif Kurtuluş, Aydın Afacan, Aydın Çubukçu, Can Türker, Cenk Gündoğdu, Derviş Şentekin, Eyüphan Erkul, Latife Tekin, Mustafa Bayram Mısır, Riitta Cankoçak, Süreyya Filiz, Şeref Bilsel, Şükrü Erbaş, Tuğrul Keskin, Turhan Günay bulunuyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen Altın Portakal Şiir Ödülü programı kapsamında Akdeniz Üniversitesi, Antalya Sanatçılar Derneği ve İnşaat Mühendisleri Odası'nda düzenlenecek panellerde şiir sanatı çeşitli yönleriyle ele alınacak.

21 Mart'ta Akdeniz Üniversitesi Olbia Salonu'nda düzenlenecek panelde şiir ve politika ilişkisi tartışılacak. Merih Taşkaya'nın moderatörlüğünü yapacağı "Şiir ve Politika" başlıklı panelin konuşmacıları ise Aydın Çubukçu, Şükrü Erbaş, Şeref Bilsel ve Nihat Bayat olacak. Aynı gün Olbia Salonu'nda "Şiir ve Roman" başlıklı panel de gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü Furkan Öztürk'ün yapacağı panelin konuşmacıları arasında Cevat Çapan, Latife Tekin, Akif Kurtuluş ve Eyüphan Erkul yer alıyor.

22 Mart'ta ANSAN'da başlayacak panelde ise şiir ve gelenek ilişkisi masaya yatırılacak. Moderatörlüğünü Gazanfer Eryılmaz'ın yapacağı "Şiir ve Gelenek" başlıklı panelin konuşmacıları ise Doğan Hızlan, Haydar Ergülen, Vural Bahadır Bayrıl ve İdris Özyol olacak. 22 Mart'ta İnşaat Mühendisleri Odası konferans salonunda gerçekleşecek "Şiir ve Felsefe" başlıklı paneli ise Ahmet Önel yönetecek. Şiir ve felsefe ilişkisinin ele alınacağı panelin konuşmacıları Ahmet İnam, Zeynep Direk, Çetin Balanuye ve Cihan Camcı olacak.

23 Mart tarihinde başlayacak ve dört oturum halinde devam edecek sempozyumda geçtiğimiz yıl Altın Portakal Şiir Ödülü'ne değer görülen Mahmut Temizyürek'in şiiri masaya yatırılacak. Sempozyum programı kapsamında bu yılın Altın Portakallı şairine de ödülü sunulacak. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

23 Mart Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title