Haberler

Antalya'da Sakatat Operasyonu

Antalya'nın Kepez İlçesinde Belediyeye Bağlı Zabıta Ekipleri, Hijyenik Olmayan Koşullarda Sakatat Satışı Yapan Ruhsatsız Bir İşletmeyi Mühürledi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde belediyeye bağlı zabıta ekipleri, hijyenik olmayan koşullarda sakatat satışı yapan ruhsatsız bir işletmeyi mühürledi.

Kepez Belediyesi, ilçede hijyenik olmayan koşullarda gıda ve et ürünleri satışıyla mücadelesini sürdürüyor. Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, bir ihbarı değerlendirerek, Yeşiltepe Mahallesi 2670 Sokak'taki bir depoya baskın düzenledi. Zabıta ekipleri, depo olarak kullanılan işletmede, hijyenik olmayan koşullarda sakatat satıldığını tespit etti. Yapılan denetimde, deponun ruhsatsız olduğu da tespit edildi. Zabıta ekipleri, sağlıklı olmayan koşullarda sakatat satışı yaptığı ve ruhsatı olmadığı gerekçesiyle depoyu mühürledi ve durum tespit tutanağı tuttu. Denetimde, 400 küçükbaş hayvan beynine, 20 küçükbaş hayvan kellesine, 17 adet işkembeye, 3 kilo kıymaya el konuldu. Kepez Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü ekipleri de, el konulan sakatatları imha etti.

Kepez Belediyesi Zabıta Müdürü Faruk Vural da, ilçede hijyenik olmayan koşullarda gıda ve et ürünü satışına asla izin vermeyeceklerini söyledi. Gıda üretimi ve satışı yapan işletmelere yönelik denetimleri sürdürdüklerini belirten Vural, "İlçede halkın sağlığı ile oynanmasına, sağlıksız, yasaya aykırı satış ve üretim yapılmasına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

(ŞT-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title