Haberler

Antalya'da Piyano Susacak, Sinema Konuşacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yılın en büyük iki sanatsal organizasyonu birleştirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yılın en büyük iki sanatsal organizasyonu birleştirdi. Bu yıl 16'ncı kez sanatseverle buluşacak Uluslararası Piyano Festivali'nin tarihi, kasım ayından ekim'e çekildi. 18 Ekim'de Piyano Festivali biterken, sinemaseverlerin heyecanla beklediği 52'nci Antalya Altın Portakal Film Festivali başlayacak.

Antalya'da Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen kentin en önemli iki sanatsal organizasyonu Uluslararası Piyano Festivali ve Altın Portakal Film Festivali birleştirildi. Büyükşehir, bu yıl 16'ncısı düzenlenecek piyano festivalinin geleneksel tarihi kasım ayında değişikliğe gitti. Festival bu yıl 26 Eylül'de başlayacak ve 18 Ekim'de sona erecek. Piyano festivalinin hemen ardından Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali başlayacak. 18 Ekim'de 52'nci kez sinemaseverle buluşacak festival 24 Ekim'de sona erecek.

İHALEYE ÇIKILDI

Büyükşehir, iki sanatsal organizasyon için tek ihaleye çıktı. 31 Ağustos'ta yapılacak ihale kapsamında Altın Portakal Film Festival için 800'ü yurtiçi, 600'ü yurtdışı gidiş- dönüş uçak bileti alınacak. Ayrıca 17 ya da 18 Ekim günü İstanbul- Antalya ve 25 Ekim günü Antalya- İstanbul arasında uçacak, yolcu kapasitesi 169 ile 259 arasında uçak kiralanacak. 9 gün süreyle 50 VIP minibüs, 30 binek otomobil, festival sürecinde farklı günlerde çalıştırılmak üzere 40 otobüs şoförü, 110 minibüs şoförü ve festival kortejinde kullanılmak üzere şoförüyle birlikte 30 araç kiralanacak.

Festivalin organizasyon ofisinde 14 Eylül- 31 Ekim tarihleri arasında 25 kişiyle birlikte 10 şoför çalışacak. Ofis, festival konuklarının ulaşım ve konaklama operasyonlarının planlanması, festival konuklarıyla iletişim, uçuş planlarının netleştirilmesi, festivalle ilgili tüm davetiyelerin İstanbul'daki muhataplarına ulaştırılmasıyla sorumlu olacak. Organizasyon ofisinde proje sorumlusu olarak görevlendirilecek 10 kişiye 1201 lira olan brüt asgari ücretin yüzde 300 fazlası, proje asistanı olarak çalışacak 10 kişiye yine brüt asgari ücretin yüzde 200, ofis personeli olarak çalışacak 5 kişiye ise yüzde 100 fazlası ödenecek. Ofiste şoför olarak işe başlayacaklara ise brüt asgari ücretten yüzde 35 fazla ödeme yapılacak.

KONUKLAR İÇİN 320 ODA

Altın Portakal süresince konuklar için 5 yıldızlı otellerde 320 oda kiralanacak. Kiralanacak odalardan 70'inde her şey dahil konsepti geçerli olacak. 17- 25 Ekim tarihleri arasında 6 kral dairesi de festival konuklarını ağırlayacak.

Festivalin reklam, tanıtım ve iletişim hizmetleri ayağında ise ihale kapsamında 'konusunda deneyimli tasarım firması' olarak tarif edilen bir yerin festival kataloğu, broşürü, festival afişi, görsel materyallerin tasarım ve uygulamasını yapması isteniyor. Aynı kapsamda festival için 1500 adet büyük boy festival kataloğu, 5 bin küçük boy, 14 bin 500 festival programı, 5 farklı kitabın hazırlanması ve bu kitapların 10 bin 500 adet baskısının yapılması da ihale edilecek.

50 BİN DAVETİYE

52'nci Antalya Altın Portakal Film Festivali için bu yıl 50 bin davetiye basılacak, farklı boylarda 3 bin afiş, 150 dijital afiş hazırlanacak. Nostalji tramvayı, Antalya Kültür Merkezi'nin iç ve dış mekanlarına giydirmeler yapılacak. Toplam 550 metrekare örümcek stant, roll-up, kırlangıç, instagram board olarak adlandırılan tanıtım materyallerinin yanı sıra, kentin dört bir yanında 300 billboard, 100 megalight, 350 refüj pano ve 650 raket pano Altın Portakal için kiralanacak. Tüm bunlara ek olarak idarece belirlenecek 10 bina da Altın Portakal için giydirilecek, festivalin her günü için her biri 3 bin basılacak 7 gazete hazırlanacak.

Altın Portakal heykelciği Venüs, bu yıl yeniden tasarlanacak. İhale şartnamesinde pirinç dökümden 55 heykelin yapılmasıyla birlikte tasarımı da yer alıyor. Ödül heykelciğiyle birlikte 100 teşekkür plaketi, 15 bin festival anı eşyası festival için hazırlanacak.

PİYANO FESTİVALİ

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış günün kapanışını yapacak 16'ncı Antalya Uluslararası Piyano Festivali için aynı ihale kapsamında yurtiçinden, Avrupa'nın farklı ülkelerinde ve Amerika'dan Antalya'ya ulaşımı sağlayacak 370 gidiş- dönüş uçak bileti alınacak. 12 VIP minibüs ve 4 VIP otobüsün konukların emrinde olacağı piyano festivalinde 10 koordinatör görev alacak. Koordinatörlere 30 günlük çalışmaları karşılığı brüt asgari ücretin yüzde 200 fazlası ödenecek. Piyano festivali için 5 yıldızlı otelde herşey dahil konseptinde 1200 geceleme için oda kiralanacak. Festival için 11 bin program broşürü, 4 bin katalog, 20 bez afiş, 1500 davetiye, 100 billboard, 40 raket pano, 10 megalight afiş hazırlanacak.

Akdeniz Filarmoni Orkestrası, Abdullah İbrahım Septet, Gulsın Onay, Natalia Gutman, Cem Babacan ve Başar Can Kıvrak, Salem Ashkar, Sir Neville Marriner, Andre Previn, Gürer Aykal'ın sahne alacağı bu yılki festivalde, 4 konser Aspendos Antik Tiyatrosu'nda, 8 konser Antalya Kültür Merkezi'nde yapılacak. 2 konser için Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi hazırlanacak. Festivalde bu yıl köy okullarında söyleşiler yapılması planlanırken, etkinlik alanlarına Kaleiçi de dahil edildi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title