Haberler

Antalya'da Müdür Yardımcısından Kısa Etekli Öğrencilere 'Taciz Timi'

Güncelleme:

Kepez Atatürk Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Filiz G., erkek öğrencilerden taciz timi kurup, "Kısa etekli kız öğrencileri taciz edin ki giymesinler" demiş!

Antalya'da Varsak Lisesi'nden geçen hafta Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne atanan müdür yardımcısı Filiz G.'nin, 9 Şubat Pazartesi günü okuldaki 31 sınıf başkanıyla toplantı yaptı.

Sınıf başkanlarının öğretmenlerine anlattığına göre müdür yardımcısı G., "Bu okulda kızlar mini etek giyiyor, tayt giyiyor, okul kıyafeti giymiyor. Bu tacize açık bir durum. Böyle giyerlerse tacizi hak ediyorlar. Okulda erkek öğrencilerden bir tim kuracağım. Erkekler mini etek giyen kızları önce uyaracak. Eğer devam ederlerse taciz yapılacak. Taciz edilip rahatsız olacaklarından düzgün giyinmeye başlayacaklar" dediği ortaya çıktı.

SINIF BAŞKANLARI, ÖĞRETMENLERİNE ANLATTI

Filiz G.'nin ifadelerini bazı sınıf başkanları öğretmenlerine anlattı. 10 Şubat Salı günü yapılan öğretmenler kurulu toplantısında konu gündeme geldi.

TUTANAK TUTULDU

Müdür yardımcısı Filiz G. ile bir öğretmen arasında söz konusu iddialara ilişkin konuşma, kurulun toplantı tutanakları kaydına da alındı. Tutanakta Filiz G.,"Evet söyledim. Aşırılıklara göz yumarsak, taciz edilirse kim suçludur." dedi.

"ÖĞRENCİLERİMLE KONUŞTUĞUM HER ŞEY ÖZELİMDİR"

DHA muhabirinin görüşünü aldığı müdür yardımcısı Filiz G. kısa etek timi kuracağı iddialarını kabul etmedi, "Öğrencilerimle konuştuğum her şey özelimdir." dedi.

MEB, SORUŞTURMA BAŞLATTI

Milli Eğitim Bakanlığı, Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne kadın müdür yardımcısının, kız öğrencilerin kısa etek giymesini önlemek için erkek öğrencilerden 'tim' kurma önerisi ile soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada; "Bugün internet medyasında yer alan Antalya Kepez'deki iddiaya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır. Soruşturmanın neticesi önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

'KISA ETEK TİMİ' MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne kadın müdür yardımcısının, kız öğrencilerin kısa etek giymesini önlemek için erkek öğrencilerden 'tim' kurma önerisini TBMM'ye taşıdı.

Nur Serter'den Bakan Avcı'ya : Kaç kız öğrenci uyarılmış, kaç kız öğrenci taciz edilmiştir?

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne yeni atanan kadın müdür yardımcısının, kız öğrencilerin kısa etek giymesini önlemek için erkek öğrencileri peşlerine takıp bundan vazgeçirme önerisini TBMM'ye taşıdı. Serter, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya 'Kısa etek giyen kaç kız öğrenci uyarılmış, kaç kız öğrenci taciz edilmiştir?' diye sordu

Serter'in Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle;

"Bazı basın organlarında çıkan haberlerde, Antalya ili Kepez ilçesi Atatürk Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Filiz Günal okuldaki sınıf başkanları ile toplantı yaptığı, bu toplantıda erkek sınıf başkanlarından bir ekip kurduğu bu ekibe kısa etekle gelen kız öğrencileri uyarma, uyarıları dikkate almayan kız öğrencileri de taciz etme talimatı verdiği, ciddi bir şekilde yer bulmuştur.

Bu bilgiler doğrultusunda;

Antalya Kepez Atatürk Anadolu Lisesi geçen müdür yardımcısı Filiz Günal ile ilgili soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise soruşturma hangi aşamadadır?

Antalya Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'nde yaşanan olayda adı geçen Filiz Günal hangi tarihte müdür yardımcısı olarak atanmıştır?

Antalya Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'nde yaşanan olayda adı geçen müdür yardımcısı Filiz Günal hangi sendika üyesidir?

Antalya Kepez Atatürk Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Filiz Günal'ın talimatı ile kısa etek giyen kaç kız öğrenci uyarılmış, kaç kız öğrenci taciz edilmiştir?

SEZGİN TANRIKULU DA İDDİALARI MECLİS'E TAŞIDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne yeni atanan kadın müdür yardımcısının, kız öğrencilerin kısa etek giymesini önlemek için erkek öğrencileri peşlerine takıp bundan vazgeçirme önerisini TBMM'ye taşıdı. Tanrıkulu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 'Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'nde 'kısa etek timi' kurulacağı iddiası doğru mudur?" diye sordu.

Tanrıkulu'nun Başbakan Davutoğlu'nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle;

"Basına yansıyan haberlere göre, Antalya'da Varsak Lisesi'nden geçen hafta Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne atanan müdür yardımcısı Filiz G.'nin, 9 Şubat Pazartesi günü okuldaki 31 sınıf başkanıyla toplantı yaptığı ve sınıf başkanlarının öğretmenlerine anlattığına göre müdür yardımcısı G.'nin, "Bu okulda kızlar mini etek giyiyor, tayt giyiyor, okul kıyafeti giymiyor. Bu tacize açık bir durum. Böyle giyerlerse tacizi hak ediyorlar. Okulda erkek öğrencilerden bir tim kuracağım. Erkekler mini etek giyen kızları önce uyaracak. Eğer devam ederlerse taciz yapılacak. Taciz edilip rahatsız olacaklarından düzgün giyinmeye başlayacaklar" dediği iddia edilmektedir.

Müdür yardımcısı Filiz G. ile bir öğretmen arasında söz konusu iddialara ilişkin konuşmanın, kurulun toplantı tutanakları kaydına da alındığı ve tutanakta Filiz G.'nin, "Evet söyledim. Aşırılıklara göz yumarsak, taciz edilirse kim suçludur" dediği yine iddialar arasındadır.

Bu bağlamda;

* Antalya'da Varsak Lisesi'nden geçen hafta Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne atanan müdür yardımcısı Filiz G.'nin, 9 Şubat Pazartesi günü okuldaki 31 sınıf başkanıyla toplantı yaptığı ve sınıf başkanlarının öğretmenlerine anlattığına göre müdür yardımcısı G.'nin, "Bu okulda kızlar mini etek giyiyor, tayt giyiyor, okul kıyafeti giymiyor. Bu tacize açık bir durum. Böyle giyerlerse tacizi hak ediyorlar. Okulda erkek öğrencilerden bir tim kuracağım. Erkekler mini etek giyen kızları önce uyaracak. Eğer devam ederlerse taciz yapılacak. Taciz edilip rahatsız olacaklarından düzgün giyinmeye başlayacaklar" dediği iddiası doğru mudur?

* Müdür yardımcısı Filiz G. ile bir öğretmen arasında söz konusu iddialara ilişkin konuşmanın, kurulun toplantı tutanakları kaydına da alındığı ve tutanakta Filiz G.'nin, "Evet söyledim. Aşırılıklara göz yumarsak, taciz edilirse kim suçludur" dediği iddiası doğru mudur?

* Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'nde "kısa etek timiö kurulacağı iddiası doğru mudur?

* Müdür yardımcısı Filiz G.'nin görüş alınması yönündeki taleplere "Öğrencilerimle konuştuğum her şey özelimdir" dediği iddiası doğru mudur?

* İddialar doğru ise, konu ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

* Kısa etek timinin, kısa etek giyen kız öğrencilere önce sözlü uyarıda sonra ise tacizde bulunacağı iddiası doğru mudur?

* İddialar doğru ise, tacizi tacizle önlemeye çalışmanın açıklaması nedir?

* Öğrencileri, gençleri taciz, şiddet ve tecavüzden koruyabilmek adına Hükümetiniz tarafından etkili, sürekli ve akılcı yöntemler belirlenerek uygulanacak mıdır?"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nabi Avcı Antalya Varsak Kepez Eğitim Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (371)

vatandaş:

bence çok doğru söylemiş. burası müslüman bir ülke. dinimiz kapanmayı emrediyor. bir kız neden mini etek giyer. yakıştığı içinmi bence erkekleri etkilemek ve tavlamak için giyiyorlar. ondan sonrada başına bir şey gelse allah korusun sorumlusu ilk önce anne ve babalarıdır. sonra da kendisidir. bu müdür yardımcısına bence uyarılarından ötürü ödül veirlmelidir

66
16
yanıtYanıtla
nihat doğan vakasımobilWeb@haberler.com:

Müdüre hanım tecrübelı zamanında cok tacıze ugramıs demekkı yada beynıne örümcekler ağ atmış

17
55
yanıtYanıtla
usta:

sen benim çocuğumu taciz ettirecen hem de bayan olarak , ben bunu öğrenecem o zaman ben ne yapacam bil bakalım

25
44
yanıtYanıtla
LazolimobilWeb@haberler.com:

Gectigiz hafta Afganistanda 50 yasinda bir molla hoca 11 yasinda kiz cocuguna tecavuz etti. Savunmasi basi acikti beni cezbetti oldu, ve savunmasi ise yaradi. Kiz cocugu suclu bulundu. Iste sizin varmak istediginiz yerin son duragi.

30
36
yanıtYanıtla
vatandaş:

kızlarımızın mini etek giyinmelerini savunan insanlar, islam kültüründen nasibini almamış insanlardır.

62
4
yanıtYanıtla
İHTİYAR:

MAKARNACILARIN ERKEKLERİ SAPIK KADINLARIDA SAPIK.

54
3
yanıtYanıtla
GÜL:

bu CHP liler adam olmayacak. hala kadınlar açılsın saçılsın her haltı yesin kimse karışmasın havasında böyle bir memleket varmı

41
11
yanıtYanıtla
çewlik12mobilWeb@haberler.com:

Tecavüzü önlemek için kanun gerekli. Oda şeriattır. “SAİDİ KURDİ“ ama tecavüzde genelde tahrikten kaynaklanıyor. Mini eteği savunanlar en azından gelecek nesil için kötülük yapmayın. Açık giyiniyorsan en azından aşılamayın.

28
24
yanıtYanıtla
melisa:

aslında yobaz gerici müslümanları tek tek yakalayıp arap memleketlerine sürmek gerekiyor valla bunaldık bu gericilerden

22
28
yanıtYanıtla
LazolimobilWeb@haberler.com:

Ey Turk Gencligi. Birinci vazifen Turk istiklalini ve Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve mudafa etmektir.

16
29
yanıtYanıtla
Tüm 371 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title