Haberler

Antalya'da Meşaleli Eylem

Antalya'da Kendilerine 'emek ve Demokrasi Güçleri' Adını Veren 50 Kişilik Bir Grup, Belediye İş Hanı Önünden Başlattıkları Meşaleli Yürüyüşü Attalos Heykeli Önüne Kadar Sürdürdü.

Antalya'da kendilerine 'Emek ve Demokrasi Güçleri' adını veren 50 kişilik bir grup, Belediye İş Hanı önünden başlattıkları meşaleli yürüyüşü Attalos Heykeli önüne kadar sürdürdü.

Basın açıklaması düzenleyen grup Mart ayının tarihte toplumsal mücadeledeki önemine vurgu yaptı.

Akşam saatlerinde Belediye İş Hanı önünde toplanan 50 kişilik grup başlattıkları meşaleli yürüyüşü Attalos Heykeli'ne kadar sürdürdü. Yürüyüş boyunca sloganlar atan grup ellerindeki pankart ve bayrakları salladı. 'Emek ve Demokrasi Güçleri' adına yapılan basın açıklamasında, 12 Mart Darbesi, 12 Mart Gazi Mahallesi olayları, 16 Mart 1978'deki İstanbul Üniversitesi olaylarının ve Halepçe katliamının Mart ayında olduğuna dikkati çeken Kadir Zeybek, "Bugün egemenlerin karşısında duruş gösterecek önemli unsurlardan birisi gençliktir.

Ekonomik çıkmazlarına çözüm bulmak için, başka 15-16 Haziranları yaratarak mücadelesini yükselten işçi sınıfı, gençlik ve diğer emekçi kesimlerin üzerine azgınca saldırarak siyasi önderleri işkencelerde, darağaçlarında yok etmeye çalışan diktatörler, yok etme politikası uyguladı. Egemenler tarihin her döneminde kendi iktidarlarının devamı için işçilere, emekçilere, halklara, süsyalistlere saldırmışlardır. Bugünde aynı saldırılar biçin değiştirilerek yapılıyor" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından, "Yaşasın emek ve demokrasi güçlerinin birliği" sloganları atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title