Haberler

Antalya'da Kültür Bitkisi Olarak Kekik Üretme Çalışmaları

Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen demonstrasyon uygulamaları kapsamında, Manavgat ilçesinde bir üreticinin tarlasında 5 dekarlık alana kekik fidesi ekimi gerçekleştirildi.

Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen demonstrasyon uygulamaları kapsamında, Manavgat ilçesinde bir üreticinin tarlasında 5 dekarlık alana kekik fidesi ekimi gerçekleştirildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen, "Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında, Manavgat ilçesi Gaziler köyünde demonstrasyon çalışması amaçlı kekik fidesi ekildi.

Üretici Hasan Sert'in 5 dekarlık tarlasında gerçekleştirilen demonstrasyon çalışmaları kapsamında, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden temin edilen tohumlardan üretilen kekik fideleri kullanıldı.

Müdürlük teknik personeli tarafından gerçekleştirilen ekimde üreticiye yetiştiricilikle ilgili bilgi verildi. Demontrasyon çalışması ile kekik yetiştiriciliğinin bölgedeki uygulanabilirliğinin ve nasıl gerçekleştirildiğinin diğer üreticilere öğretilmesi ile yetiştiriciliğin geliştirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Kaynak: AA / Yerel

Manavgat Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title