Haberler

Antalya'da Hayırseverlerden Eğitime Bir Destek Daha

Türkiye'nin 'en okur-yazar il' sıralamasında birinci olan Antalya'da hayırseverlerin eğitime destekleri aralıksız devam ediyor.

Türkiye'nin 'en okur-yazar il' sıralamasında birinci olan Antalya'da hayırseverlerin eğitime destekleri aralıksız devam ediyor. Antalya'nın Alanya ilçesinde bir hayırsever tarafından yaptırılacak olan okulun protokol imza törenine katılan Vali Ahmet Altıparmak, ardından çeşitli açılışlara ve 'sezona merhaba' kokteyline katıldı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde hayırsever iş adamı eczacı Veliddin Bekrioğlu'nun kendisi ve eşinin adına yaptıracağı Veliddin-Güzen Bekrioğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin protokolü, Alanya Kaymakamlığı'nda Vali Ahmet Altıparmak'ın da katıldığı törenle imzalandı. İmza töreninde Vali Ahmet Altıparmak'ın yanı sıra Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu, belde belediye başkanları ve hayırsever çift yer aldı. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nin (ALTİD) Alanya Sahil Güvenliği projesi kapsamında Kleopatra Plajı'nda 'MOBESE Güvenlik Sistemi İzleme Koordinasyon Merkezi'nin açılışı ve 'sezona merhaba' kokteyline katılmak için Alanya gelen Vali Altıparmak, Alanya Kaymakamlığı önünde karşılandı. Protokol imza töreni öncesinde bir konuşma yapan Vali Altıparmak, Antalya'da görev yaptığı 3 yıl içinde 98'inci protokolünü imzaladığını söyledi. Alanya'da ise 12'nci protokolünü imzaladığını belirten Vali Altıparmak, tüm hayırseverlere teşekkür etti. Hayırseverlerin eğitim kalitesinin yükselmesi ve çocuklarının daha iyi ortamlarda okuması için ciddi gayret gösterdiğinin altını çizen Vali Altıparmak, "Bu da bizi fazlasıyla memnun ediyor. Kamu imkanlarını elbette seferber ediyor ancak sizler de biliyorsunuz ki kamunun yetmediği yerde şahısların gayreti ön plana çıkması çok önemli" dedi.

Antalya'nın son 3 yılda okuma-yazma oranında 40'lı sıralardan Türkiye 1'inciliğine yükseldiğine işaret eden Vali Altıparmak, "Okul öncesinde yine 30'lardayken şimdi Türkiye'de 3'üncü sıradayız. Bu başarı hayırseverlerin okul yapmasından kaynaklanıyor. Eğer biz Türkiye'nin gülen yüzüysek biz bu güneşin, coğrafyanın hakkını vermemiz lazım. 11-12 milyon turistin geldiği, dünya şehri olan Antalya'mız, elbette ki bu noktada gayretini yükseltecek" diye konuştu.

Hayırsever eczacı Veliddin Bekrioğlu ise, kız çocuklarının eğitimli olarak topluma kazandırılmasının kendisi için gurur kaynağı olacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Oba beldesinde yaptırılacak olan Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin protokolü Vali Altıparmak ile hayırsever eczacı Veliddin Bekrioğlu arasında imzalandı. Vali Altıparmak ve beraberindekiler, daha sonra Alanya Huzureevi inşaatında incelemede bulundular.

VALİDEN TAM NOT

Bir süre önce tadilatı tamamlanarak ziyaretçi kabulüne başlayan Alanya Müzesi'nde de incelemelerde bulunarak yetkililerden müze ve çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Altıparmak, Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen'i başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Buradan ise plaja inen Vali Altıparmak ve beraberindekiler, Kleopatra Plajı'nda MOBESE Güvenlik Sistemi İzleme Koordinasyon Merkezi açılışını gerçekleştirdi. Engelli vatandaş ve turistlerin kullanımı için özel dizayn edilen plajda da incelemelerde bulunan Vali Altıparmak, daha sonra engellilerle sohbet ederek plajın açılışını yaptı.

Vali Altıparmak, açılışların ardından Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile birlikte ALTİD'in "sezona merhaba kokteyli"ne katıldı. Burada konuşan Vali Altıparmak, son 3 yılda Alanya'da 12 projeye yaklaşık 4 milyon lira destek verdiklerini söyledi. Antalya Limanı'ndan Antalya Havalimanı'na günde 200 tankerin uçak yakıtı taşıdığını belirten Vali Altıparmak, "Turist sayısı 12-13 milyona yükseldiği zaman tanker sayısı da artacak. Bu tankerler gezen bir dinamit gibi adeta. Uçak yakıtını denizden pompalayarak havalimanına getirmek için proje yaptık. Uçak yakıtı, NATO Boru Hattı'ndan doğrudan verilecek. Kısa sürede yapılacağı konusunda söz aldık. Oradaki gelişmeler elbette burayı da etkileyecek" dedi.

"ALANYA 12 AY TURİZM MERKEZİ OLACAK"

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise, "Alanya'da kent kültürü oluşturulması lazım. Bunun için bir değişim süreci yaşanıyor. Alanya, 12 aylık bir turizmin yapılabileceği bir kent haline geliyor. 2013 yılından umutluyuz. 2008'de İsrail ile yaşadığımız olay vardı. Bir anda 600 bin rakamından geçen yıl itibariyle 80 bin rakamına düştük. İsrail ile olan yumuşamanın akabinde hareketler başlayacak. Alanya'nın İsrail üzerinden gelen ciddi anlamda turist trafiği başlamıştı. Bu yumuşamanın ardından bu yönde de ciddi gelime olacaktır "diye konuştu.

ALTİD Başkanı Gülçin Güner de, yaptığı konuşmada 8 ay önce başlattıkları 'Sahil Güvenliğini Geliştirme Projesi'ne destek verenlere teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Altıparmak Antalya Türkiye Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title