Haberler

Antalya'da Gergin Protesto

Antalya'da gergin protestoANTALYA'da çocuk istismarıyla ilgili eylem yapan grubun el ele tutuşarak insan zinciri oluşturup Konyaaltı varyantına kadar yürümesine polis izin vermedi.

Antalya'da gergin protesto

ANTALYA'da çocuk istismarıyla ilgili eylem yapan grubun el ele tutuşarak insan zinciri oluşturup Konyaaltı varyantına kadar yürümesine polis izin vermedi. Gruptaki CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, çıkan arbede sırasında bir polisin kendisine yumruk atmaya çalıştığını iddia etti.

Cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifi, Antalya'da protesto edildi. CHP Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara ile Devrim Kök'ün de yer aldığı eyleme, çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Muratpaşa Belediyesi de eylemcilere al yazma dağıttı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde toplanan grup adına CHP Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci açıklama yaptı. Deveci, önerge ile 15 yaşın altındaki çocuklara tecavüz eden pedofililerin aklanmaya çalışıldığını iddia etti. Ardından da aralarında Mustafa Akaydın'ın da bulunduğu bazı protestocular, yasa teklifini yırtıp attı.

Grup, açıklamadan sonra el ele tutuşarak Konyaaltı varyantına doğru yürümek istedi. Grubu polisin durdurması üzerine kısa süreli ardebe yaşandı. CHP Milletvekili Niyazi Nefi Kara, polislerden birinin kendisine yumruklu saldırıda bulunduğunu iddia etti. Kendisine saldırıda bulunan polisi FETÖ'cü olarak nitelendiren Niyazi Nefi Kara, sert eleştirilerde bulundu. Kara, Antalya Göynük'teki ormanlık alanda PKK'lı teröristler olabileceği gerekçesiyle üç gündür orman yangınına müdahale edilmediğini ileri sürdü. Bir yılda 325 çocuğun istismara uğradığını açıklayan Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'ya da seslenen Kara, 'Eğer bunları koruyamıyorsan sen de istifa et" dedi. Kara, Antalya'da güvenliği sağlayamadığını iddia ettiği Vali Münir karaloğlu'nu da istifaya davet etti.

CHP Milletvekili Mustafa Akaydın da yasa önergesinin Ak Parti'nin genel karakterine uygun olduğunu söyledi. Akaydın, önerge ayıplı olduğu için gece yarısı TBMM'ye getirildiğini de iddia ederek, bunun kadın haklarına bir tecavüz olduğunu söyledi. Polisin yürümelerine izin vermediği gruptan bazı yaşlı kadınlar da çevik kuvvet polislerini, "Sizin de çocuklarınız var" diyerek azarladı. Grup daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda oturma eylemi başlattı. Bir kadın eylemci de kadın avukatlara, cübbelerini giyip eylemlere katılmaları çağrısında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Niyazi Nefi Kara Mustafa Akaydın Konyaaltı Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title