Haberler

Antalya'da Gaziler ve Şehit Yakınlarına Resepsiyon

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle gaziler ve şehit yakınları onuruna resepsiyon verdi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun ev sahipliğinde ve gaziler ve şehitler onuruna verilen yemeğe Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, İl Müftüsü Osman Artan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı emekli Albay Zeynel Abidin Sezer ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Protokol üyeleri ayrı masalarda gaziler ve şehit yakınlarıyla birlikte yemek yedi, sohbet etti. Vali Karaloğlu ise davetliler arasındaki en yaşlı gazi olan Kore gazisi 88 yaşındaki Hasan Yarıcı ile aynı masada oturdu.

Resepsiyonda Vali Münir Karaloğlu, gazilik ve şehitliğin çok önemli iki kavram olduğunu söyledi. Tarih boyunca başı dik alnı açık yaşamanın bu iki kavramdan geldiğini kaydeden Karaloğlu, "Bizim için o kadar önemli ki 600 yıl cihana hükmetmiş Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusunun babası Ertuğrul Gazi, onun oğlu devletin kurucusu Osman Gazi, sonra Orhan Gazi ve en son Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Yani hem cihan devletimizin hem de Türkiye Cumhuriyeti'mizin kurucuları gazi" dedi.

"Büyük bir devletiz ve güçlü bir ordumuz var"

Bu toprakların kolay vatan olmadığına ve bu milletin bu topraklar uğruna ağır bedeller ödediğine vurgu yapan Vali Karaloğlu, "Yakın dönemlerde yaşananlara, oynanan oyunlara bakın. Bize silah ambargosu koyanlarla, silah satmayanların terör örgütlerine nasıl tırlar dolusu silahlar verdiğini iyi görün. Eğer bunu göremezsek, oynanan oyunları göremezsek ve buna karşı birliğimizi, beraberliğimizi ve milletimizi koruyamazsak, bu topraklarda başımıza çok çorap örerler. Büyük bir devletiz ve güçlü bir ordumuz var. Bunları muhafıza ettiğimiz sürece, bizim onların bütün oyunlarını boşa çıkaracak gücümüz, aklımız, birlik ve beraberliğimiz var diye düşünüyorum. Onun için bütün bu toprakları vatan tutabilmek için gazi ruhuna şehitlik ruhuna ihtiyacımız var. Bu duygularla şehitlerimize ve ahirete göçen gazilerimize Allahtan rahmet diliyor, aramızda olan gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum" şeklinde konuştu.

Resepsiyon, İl Müftüsü Osman Artan'ın duasıyla sonra erdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Antalya Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
title