Haberler

Antalya'da "Erdoğan" Coşkusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesi Antalya’da da büyük coşkuyla kutlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesi Antalya'da da büyük coşkuyla kutlandı.

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından AKP Antalya İl Binası önüne toplanan kalabalık büyük coşku yaşadı. AKP İl ve İlçe Gençlik Kollarından oluşan gençler şarkılar eşliğinde Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan için sloganlar attı. Yüzlerce partili ellerinde Türk bayrağı ve Erdoğan flaması çalınan şarkılar eşliğinde büyük coşku yaşadı. Zaman zaman halayda çeken partililerin coşkusu havai fişek gösterisi ile doruğa ulaştı. Ülke genelinde açılan oy sandıklarını parti binasında takip eden AKP teşkilatı sonuçların ardından il binası önüne indi.

Partililerin sevgi gösterileri arasında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Bugün bu ülkede, Antalya'da bir daha destan yazan büyük kahramanlar, 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hayırlı olsun. Bugün sadece Antalya sevinmiyor, bugün sadece Türkiye sevinmiyor, bugün Filistin'de Gazze'de mazlumlar seviniyor. Bugün Suriye'deki mazlumlar seviniyor. Bugün İslam alemindeki bütün garipler seviniyor. Hayırlı olsun, uğurlu olsun. Bugün hep birlikte bir kere daha tarihe geçtik' diyen Türel, "Bugün hep birlikte ilk defa Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanarak tarihteki yerimizi aldık. Ama bugün daha da önemlisi hep birlikte yeni Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçerek tarih yazdık hep birlikte" dedi.

45 ay önce belediye başkanlığını kazandığını dile getiren Türel, "Aradan 4 ay geçti, 4 aydır kapı kapı dolaştık. Bütün Antalya'yı adeta taradık ve 4 ayda, 4 ay gibi kısa bir sürede Antalya'da yüzde 36'dan yüzde 42'ye yakın bir oy aldık. Yüzde 6'lık bir oy artışıyla Başbakanımızı Çankaya'ya yolcu ettik. Bugün Sayın Başbakanımızı cumhurbaşkanı olarak Çankaya'ya uğurluyorken, Antalya olarak bugüne kadar aldığımız en yüksek oy oranı ile oy rekoru ile kendilerini Çankaya'ya uğurluyoruz. Hayırlı olsun. Bu zafer sizlerin zaferidir. Bu zafer kapı kapı dolaşan teşkilattaki kardeşlerimizin zaferidir. Bu zafer hala oy çuvallarının üzerinde seçim kurullarında bekleyen sandık görevlisi gizli kahramanların zaferidir" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN TÜRKİYE KAZANDI"

Türkiye'nin tarihinin yeniden yazıldığını kaydeden Başkan Türel, "Yeni Türkiye tarihteki altın harflerle hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor. Milli irade milli güç hedef 2023. Biz siyasete başladığımız ilk günden beri önce Allah'a inandık, güvendik. Sonra bu milletimize güvendik, inandık. Sizler bizi mahcup etmediniz, bir kez daha tarih yazdınız. Bizim için her başarı bir başka başarı için adeta bir basamaktır. Şimdi önümüzde 2015 seçimleri var. 2015 seçimlerine kadar bizler hizmet edeceğiz, sizler çalışacaksınız, hep birlikte çalışacağız. İnşallah zafer inananlarındır, inşallah daha büyük zaferlere imza atacağız hep birlikte. Hedef 2023'te büyük Türkiye'ye büyük liderlerle bu hedefe doğru gideriz. İşte onun için siz bugün sadece tarihe geçmediniz. Aynı zamanda tarih yazdınız. Kendinizle ne kadar övünseniz azdır. Bugün Tayyip Erdoğan'a oy verenler kadar oy vermeyenler de kazandı. Bugün bütün Antalya kazandı, bütün Türkiye kazandı. Ben birkez daha milletin adamına Antalya'dan hepinizin adına kucak dolusu muhabbetle selamlıyor, kutluyorum. Cumhurbaşkanlığı hayırlı olsun. Bu büyük millete çok daha büyük hizmetler için Allah güç kuvvet versin. Bu zaferin bütün gizli kahramanlarını tek tek alınlarından öpüyorum. 12. Cumhurbaşkanımız hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerine yer verdi.

"YÜZDE 42 OY ALDIK"

Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ise 14 değil 84 parti bir araya gelse milletin gücünü hepsini yeneceğini söyledi.

Her seçimi bayram ilan ettiklerini savunan Köse, "Ne zaman bir seçim olsa biz o günün akşamında bayram yapıyoruz. Siz 30 Martta çok önemli bir karar verdiniz, mührü bastınız ve Antalya'yı hizmetle, Menderes Türel ile, Recep Tayyip Erdoğan ile buluşturdunuz. Antalya'da daha 4 ay önce aldığımız oyu yüzde 6 artırarak yüzde 42 oy aldık. Antalya'dan Recep Tayyip Erdoğan'a çok büyük bir destek gönderdiniz. Öyle bir iş başardınız, öyle bir seçim yaptınız ki, öyle doğru bir seçim yaptınız ki bütün dünyaya biz İstiklal Marşı'nı bilmeyeni Cumhurbaşkanı yapmayız, dediniz. Bu milletin adamını cumhurun başına getirdiniz" dedi.

Kepez Belediye Başkanı hakan Tütüncü'de, "Partimiz kurulduğu günden bu yana bütün seçimleri kazanan bir parti olmayı bize lütfetti. Kazandığımız bu seçim sadece Başbakanımızın kazandığı bir seçim değil milletimizin kazandığı, bütün İslam aleminin kazandığı bir seçimdir" diye konuştu.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ise şöyle konuştu: "Bu zaferin mimarı sizlersiniz. Bu zaferin müjdesini aldık, 2015 seçimleri için de yarından itibaren çalışmaya başlıyoruz."

Partililerin sevinç gösterileri geç saatlere kadar sürdü. Partililer, Erdoğan'ın balkon konuşmasını da dev ekrandan takip etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Menderes Türel Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title