Haberler

Antalya'da Dolandırıcı Operasyonu

Antalya'da Sahte Tapu ve Çiftçilik Belgesi ile 5 Ayrı Bankadan Kredi Çekerek Dolandırıcılık Yaptıkları İleri Sürülen 12 Kişi Polis Tarafından Yakalandı. Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği Ekipleri Tarafından Düzenlenen Operasyon Sonucunda Gözaltına Alınan 12 Kişi Adliyeye Sevk Edildi.

Antalya'da sahte tapu ve çiftçilik belgesi ile 5 ayrı bankadan kredi çekerek dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 12 kişi polis tarafından yakalandı. Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyon sonucunda gözaltına alınan 12 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen ilgiye göre Balıkesir ve Manisa'dan 9 kişiyi 'size kredi çektireceğiz' diyerek Antalya'ya getiren şebeke, bu şahıslar adına sahte tapu ve çiftçilik belgesi düzenleyerek bankadan kredi çekip dolandırıcılık yapmaya kalkınca polise yakalandı. Sahte tapu ve çiftçilik belgesi ile bankalardan kredi çekerek dolandırıcılık yapıldığını belirleyen Mali Büro Amirliği ekipleri operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyon sonucunda E.Ç., D.K., İ.D., E.T., M.T., E.C., F.C., S.Ö., E.C., İ.K., M.T. ve M.Y., isimli şahıslar gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 1 adet tabanca, 2 adet bilgisayar, çok sayıda sahte belge ele geçirildi.

Çete üyelerinin Balıkesir ve Manisa'dan getirdikleri 9 kişi adına sahte tapu, çiftçilik belgesi ve ikametgah belgesi çıkardıkları anlaşıldı. Düzenlenen bu sahte belgeler ile 5 taşıt kredisi alındığı ve bu araçların Antalya'da bir otomotiv satış şirketinde çalışan çete üyesi tarafından Balıkesir ve Manisa'dan getirilen kişilere satıldığı tespit edildi. Araçlardan birinin ele geçirildiği ifade edilirken, bu araçların 3 tanesinin zorlama ve tehdit yoluyla geri alındığı öğrenildi. Ayrıca çetenin, sahte çiftçi belgeleriyle 25 bin YTL'lik çiftçi kredisi aldığı da ortaya çıktı. Çetenin 5 araç kredisi için daha başvuruda bulunduğu ve 4'ünün banka tarafından onaylandığı, ancak polisin operasyon düzenlemesi sonucu bu krediyi çekemedikleri belirlendi. Olaya ile ilgili yakalanan şahıslar Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilirken, kimlikleri belirlenen 4 kişinin daha yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi. Polis olay ile ilgili çalışmasını sürdürüyor.

(CE-SÇ-Y)

08.11.2007 15:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title