Haberler

Antalya'da Bir Saatte Hem Deniz Hem Kayak Keyfi

Güncelleme:

Antalya'da, sömestr tatili döneminde tatilciler hem denize girme şansı hem de sahile sadece bir saat mesafedeki 2 bin 400 rakımlı Saklıkent'te kayak yapma fırsatı buluyor.

2017-2018 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi bugün (19 Ocak) sona eriyor. 5 Şubat Pazartesi gününe kadar toplam 16 günlük tatil döneminde Türkiye'nin birçok ilinden Antalya'ya büyük ilgi var. Kış sezonuna denk gelmesi nedeniyle özellikle kayak merkezlerinin büyük ilgi gördüğü sömestir tatili döneminde, Türkiye'de sadece Antalya tatilcilere hem kayak hem deniz fırsatı sunuyor. Diğer kentlere göre sıcak iklimiyle her yıl milyonlarca turistin akın ettiği Antalya'da, sömestir tatili döneminde tatilciler hem deniz keyfi hem de sahile sadece bir saat mesafeden 2 bin 400 rakımdaki Saklıkent Kayak Merkezi'nde kayak yapma şansına sahip olacak.

KAYAK MERKEZLERİNE BÜYÜK İLGİ

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, sömestir tatil dönemiyle ilgili özellikle kış destinasyonlarına çok büyük ilgi gösterildiğini belirtti. Osman Ayık, yarıyıl tatilinde turizmde ciddi bir iç pazar hareketliliği beklediklerini söyledi. Kayak merkezlerinin Türkiye genelinde dolu geçeceğini kaydeden Ayık, aynı şekilde termal bölgelerin de ilgi gördüğünü dile getirdi. Kıyı bölgelerde ise talebin geçen senelerin üzerinde olduğuna işaret eden Ayık, Antalya başta olmak üzere birçok bölgede az da olsa yabancı turistin de sektörü mutlu edebilecek sayılara ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

YILIN İLK TATİLİ

Yarıyıl tatilinin iç turizm hareketliliği açısından önemli olduğunu belirten Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı ise 2018 yılının da ilk tatil fırsatı olan bu dönemde geçen senelere göre Antalya bölgesine ilginin daha yoğun olduğunu söyledi. Açık otellere talebin iyi seviyede olduğunu kaydeden Yağcı, havanın da iyi gitmesi durumunda tatilciler için güzel bir sömestir tatili olabileceğini dile getirdi.

OTELLERDE YÜZDE 60-70 DOLULUK

Yarıyıl tatiliyle ilgili iç pazarda özellikle son birkaç yıldır başlayan bir hareketlilik yaşandığına dikkati çeken Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Duran, bu dönemin üniversiteye ve liselere hazırlık sınavı aşamasındaki öğrenciler açısından da önemli bir motivasyon, dinlenme süreci olarak değerlendirildiğini söyledi. Havanın iyi gitmesi durumunda iç pazarda ciddi hareketlilik beklediklerini açıklayan Duran, "Gördüğüm kadarıyla otellerdeki doluluk oranı yüzde 60-70'leri bulur. Tabi bu sadece iç pazarla olacak şey değil. Bu dönemde spor turizmi ve Avrupa'dan gelen misafirlerle birlikte hepsi yüzde 60-70'leri bulur" diye konuştu.

EKVATOR'A EN YAKIN KAYAK MERKEZİ

Antalya'nın Konyaaltı sahiline 45 kilometre ve yaklaşık bir saat mesafedeki Saklıkent Kayak Merkezi de sömestir tatilinde yoğun ilgiyle karşı karşıya. Aralık ayının son günlerinde ilk karın düştüğü ve kayak sezonunun açıldığı Saklıkent Kayak Merkezi, özellikle hafta sonlarında binlerce insanın akınına uğruyor. İnsanların denize girip sadece bir saat sonra 2 bin 400 rakıma çıkarak kayak yapma şansına sahip olabildiği tek kayak merkezi Saklıkent, dünyada Ekvator'a da en yakın kayak merkezi konumunda.




Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Antalya Turizm Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title