Haberler

Antalya'da 8 Tesisin Temeli Atıldı, 2 Tesis Açıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya’da 8 tesisin temelini attı, 2 tesisin ise açılışını gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya'da 8 tesisin temelini attı, 2 tesisin ise açılışını gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen törende 8 tesisin temelini attı, 2 tesisin de açılışını gerçekleştirdi. Temeli atılan ve açılışı yapılan 10 tesisin toplam yatırım bedeli ise 166 milyon lirayı buluyor.

Manavgat Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya'da büyük işlere imza attıklarını ifade ederek "Antalya Antalya olalı hükümetimiz döneminde yapılan yatırımları hiçbir zaman görmedi. Antalya bu yıl turist sayısını 15 milyona ulaştırmak istiyoruz. Bunun için her türlü altyapı çalışmaları yapıldı. Büyükşehir Belediyemiz muhteşem işlere imza atıyor" dedi.

"2071 yılında Türkiye küresel bir güç olacak"

Bakan Veysel Eroğlu "Antalya'da G20 zirvesi yapıldı. Devlet başkanları en iyi G20 zirvesinin burada yapıldığını belirtti. Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin göstergelerinden biri de G20 zirvesi oldu. Cumhurbaşkanımız 3 büyük hedef gösterdi. 2023 yılında 10 büyük ekonomi arasında olacağız. 70 cent'e muhtaç olan Türkiye'den IMF'ye 5 milyar dolar verebilecek seviyede olan ülkeye ulaştık. Ne diyoruz 2023 hedefleri için Türkiye hazır Antalya hazır. Gençlerimiz de 2053 yılında şanlı bayrağımızı daha da zirveye taşıyacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Tarihe not düşülsün. 2071 yılında Türkiye küresel bir güç olacaktır. Artık evlatlarımıza hazır ol, hedef 2071 diyeceğiz. Türkiye büyüdükçe önümüzü kesmek isteyenlerin sayısı artıyor. Önce muhtıra ardından gezi hadiseleri ve 15 Temmuz'da yıllarca koyunlarında besledikleri bir hain darbe girişimine teşebbüs etti. Ancak dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi hepsinin üstesinden geldi. Şimdi de ekonomik olarak çökertme hedefleri var. Hodri meydan diyoruz. 24 Haziran bir parti seçimi değil, milletimizin istikbali ve istiklali meselesidir. Antalya da millet düşmanlarına gerekli cevabı verecektir" ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Veysel Eroğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve protokol üyeleri butonlara basarak 10 tesisin toplu olarak temellerini atarak, açılışlarını yaptı.

Temeli atılan ve açılışı yapılan tesisler

Bakan Eroğlu ile Bakan Çavuşoğlu'nun gerçekleştirdiği törende Manavgat Çardak, Demre Çağman Barajı, Korkuteli Kızılaliler Göleti ile 1 adet sulama ve 3 adet taşkın koruma tesisi ile 1 adet ağaçlandırma ve ormancılık projesinin temeli atıldı. Demre Çayı Tersip Bendi ile Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı'nda gerçekleştirilen çevre düzenlemesi ile Köprülü Kanyon Milli Parkı'ndaki Seyir Terasının açılışı yapıldı. Tesislerin toplam yatırım bedeli 166 milyon lirayı buluyor.

Törende, temeli atılan ve açılışı yapılan tesislerin hizmete alınması ile 2 bin 40 dekar zirai arazi sulanacak, 9 bin 397 metreküp su depolanacak. 2 ilçe, 1 mahalle ve bin 920 dekar arazi taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ormanların gençleştirilmesi, bakımı ve iyileştirilmesi ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title