Haberler

Antalya'da "3. Etap Raylı Sistem Projesi" Kararı

Antalya Büyükşehir Belediyesince yapılması planlanan "3.Etap Raylı Sistem Projesi" için yapılan halk oylamasında yüzde 97.63 "Evet" sonucu çıktı.

Antalya Büyükşehir Belediyesince yapılması planlanan "3.Etap Raylı Sistem Projesi" için yapılan halk oylamasında yüzde 97.63 "Evet" sonucu çıktı.

Büyükşehir Belediyesi, 3. Etap Raylı Sistem Projesi kapsamında Teomanpaşa, Mehmet Akif Ersoy, Sütçüler, Gündoğdu, Kuzeyyaka ve Gazi mahallesini başta olmak üzere 23 mahalleyi kapsayan alanda için halk oylaması yapıldı. Vatandaşlar 23 okulda kurulan sandıklarda oyunu kullandı.

Sabah 08: 00'da başlayan oy kullama işlemi gizli oy yöntemiyle saat 17: 00'a kadar sürdü. Sandıkların başına giden 13 bin 287 vatandaşın yüzde 97.63'ü "Evet" oyu kullanırken, 249 kişi de "Hayır" oyu kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, vatandaşların oy kullandığı mahalleri tek tek gezdi. Referanduma katılan vatandaşlara teşekkür eden Türel, günün anısına vatandaşlara bardak kupa hediye etti.

Antalya'nın bir kez daha tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğini belirten Türel, "Belediyemizin katılımcı yönetim ve demokratik yönetim anlayışında bu gibi kritik hususlarda son sözün halka bırakılması anlayışı demokrasimiz adına bir kazançtır. Yani biz seçildik bildiğimizi yaparız anlayışı yok. Katılımcı, şeffaf yönetimin, demokrasinin gereğini bu referandumlarla halkımızın kanaatini alarak yapıyoruz." dedi.

Antalyalıların yüzde 97.63 ile projenin yapılmasını istediğini belirten Türel, vatandaş ne derse onu yaptıklarını ve bu projede de halkın "Evet" dediğini vurguladı.

Yılbaşında 3. Etap Raylı Sistem Projesi için ilk kazmayı vuracaklarını dile getiren Türel, projenin 700 milyon lira değerinde olduğunu ve 1 yılda tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Varsak bölgesinden başlayarak otogar, üniversite, adliye ve Meltem Mahallesi, Devlet Hastanesi

istikametinden Müze bölgesine uzanacak üçüncü etap raylı sistemin yaklaşık 23 kilometre uzunluğunda olacağı bilgisini veren Türel, "Böylece vatandaşlar Antalya'nın en önemli noktalarına, örneğin havaalanına, otogara,

üniversiteye, adliyeye, hastaneye, Kalekapısı'na doğrudan raylı sistemle ulaşılabilecek." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Menderes Türel Sütçüler Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title