Haberler

Antalya'Da 23 Nisan Törenlerinde Rekor Denemesi

2 Bin 23 İlköğretim Öğrencisi Hep Birlikte Şarkılar Söyledi

2 BİN 23 İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİ HEP BİRLİKTE ŞARKILAR SÖYLEDİ

ANTALYA'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında 2 bin 23 ilköğretim okulu öğrencisi Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için hep bir ağızdan şarkı söyledi. Dünyanın en büyük korosunu oluşturan Antalyalı öğrenciler, ellerinde bayraklarla 6 şarkı seslendi. Şarkılara Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın da öğrencilerin arasından eşlik etti.

Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunma ve ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden kutlamalarda Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Anıt Şeref Defteri'ni 23 Nisan dolayısıyla makamına oturan Barbaros İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Eylül Şevval Barutçı ile birlikte imzaladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamaların sonunda askerin 'Herşey vatan için' sloganıyla uygun adımda tören alanından ayrılması vatandaşlardan alkış aldı.

Antalya'da kutlamalar Atatürk Stadyumu'nda okulların gösterileriyle devam etti. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın törene katılan okulları ve Antalyalıları selamlamasıyla başlayan kutlamalarda 'Hayata Tutunmak İçin Bize Fırsat Verin' yazılı pankart açan Günseli -Bülent Akınsal İlköğretim Okulu ve İş Okulu'nun engelli öğrencilerinin tango gösterisi büyük alkış aldı. Kutlamalar folklor modern dans ve cimnastik gösterileriyle devam etti. Kutlamar sırasında bazı öğrenciler sıcaktan etkilenerek baygınlık geçirdi.

Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının son bölümünde ise Atatürk Stadyumu'nun açık tribününde 2 bin 23 ilköğretim 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıf öğrencisi 'Dünyanın en kalabalık korosu' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için hep bir ağızdan şarkı söyledi. Noterin hazır bulunduğu törende rekor denemesi iki kamerayla kayıt altına alındı. Öğrenciler elektronik biletlerle tek tek sayılarak açık tribüne alındı. Kırmızı ve beyaz renklerde tişört giyen öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla 6 şarkı seslendirdi. Antalya Ticaret ve Sanayı Odası (ATSO) Güzel Sanatlar Lisesi orkestrası eşliğinde, 62 rehber öğretmenin yönetiminde seslendirilen şarkılara Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da eşlik etti.

Töreni şeref tribününden izleyen Vali Yüksel ve beraberindekiler, rekor denemesi için açık tribüne geçti ve öğrencilerle birlikte şarkı söyledi. '23 Nisan Kutlu Olsun', 'Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar', 'Bugün 23 Nisan', 'Orada Bir Köy Var Uzakta' şarkılarını oturarak seslendiren öğrenciler 5'inci şarkıda ayağa kalktı ve hep bir ağızdan 'Sev Kardeşim' ve 'Hayat Bayram Olsa' adlı şarkıları seslendirdi.

Antalya'da kutlamalar hep bir ağızdan okunan 10. Yıl Marşı ile sona ererken Vali Yüksel, Antalyalı çocukların Atatürk Stadyumu'ndan tüm dünyaya barış mesajı verdiğini söyledi. Vali Yüksel, "Antalyalı çocuklar, barış kültürü adına üzerine düşen görevi yerine getirdi" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise Guinness denemesinde 2 bin 200 çocuğun görev aldığını belirterek, noterin gerekli her türlü tespiti yaptığını belirterek, "Şu an Guinness Rekorlar Kİtabı'na girmememiz için bir engel yok. Ama burada önemli olan rekor kırmaktan ziyade dünyada sadece çocuklara armağan edilen bir bayramın adını Dünyaya duyurmak" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title