Haberler

Antalya'da 10 Kasım Anması

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yılında Antalya'da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yılında Antalya'da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde Antalya'da çeşitli etkinliklerle anıldı. Antalya protokolunun yanı sıra sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtının önünde bir araya geldi. Atatürk'ün öldüğü saat 09.05'te sirenler çaldı, alandakiler 2 dakikalık saygı duruşundu bulundu. Bazı belediye çalışanlarının saygı duruşu sırasında asker selamı vermesi dikkati çekti.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Münir Karaloğlu, Antalya Garnizon Komutanı Albay Tahir Savran ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, çelenklerini anıtın önüne bıraktı. Antalya Valiliği'nin çelengini bir polis ve asker birlikte taşıdı. Tören esnasında alanda dolaşan bir köpek de dikkat çekti. Protokolun ardından diğer katılımcılar da çelenklerini anıtını önüne bırakırken, alanda 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atıldı.

DALGALAR ARASINDA 10 KASIM ANMASI

Sabah saatlerinde kent merkezinde gerçekleştirilen etkinliklerin yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Su Altı Araştırma Uygulama Merkezi Su Altı Topluluğu üyesi bir grup Konyaaltı Sahili'nde bir anma etkinliği gerçekleştirdi. AkÜ Su Ürünleri Fakültesi'nden öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu önderliğinde yaklaşık 50 üniversite öğrencisinin yer aldığı etkinlikte, saat 09.05'te sahilde 6 metreye 9 metre Türk bayrağı ve 4 metreye 6 metre Atatürk posteri açıldı. Saygı duruşunun ardından topluluk, Türk bayrağı ve posteri yanlarına alarak denize açıldı. Deniz ve hava koşulları nedeniyle zaman zaman insan boyunu aşan dalgalar nedeniyle Türk bayrağı ve posterin açılması zor oldu. Uzun uğraş sonunda anma gerçekleşse de denizden çıkmak kolay olmadı. Dalgalar nedeniyle poster ve bayrağı çıkarmakta zorluk çeken gruba kıyıdaki arkadaşları zincir oluşturarak destek verdi.

RİSKLİYDİ AMA DEĞDİ

Doç. Dr. Gökoğlu, etkinliğin dalgalar nedeniyle riskli olduğunu belirterek Güçlü bir akıntı vardı. Bayrağı açmada çok zorlandık. Akıntı sürükledi gerçekten bizim için zordu. Çıkarken de zorlandık dalga sürüklüyordu. Riskli bir etkinlikti ama değdi. Türkiye'nin kurtuluşunu sağlayanlar daha büyük risklere girdi dedi. Hukuk Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Gizem Ezgi Kalkan ise Atatürk'ün izinden gittiklerini belirterek hava şartları nedeniyle zorlandıklarını söyledi. Endonezyalı öğrenci David Julian da Atatürk'ün ne kadar büyük bir lider olduğunu bildiğini ve bu etkinliğe katılmaktan dolayı memnun olduğunu söyledi.

CHP'LİLERİN CUMHURİYET NÖBETİ

Dün gece Atatürk'ü ölümünün 78'inci yılında anmak için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 CHP'li ise anıt önünde mum yakarak 'Cumhuriyet Nöbeti' tuttu. Saat 21.05'te nöbete başlayan CHP'liler, nöbeti saat 09.05'te sonlandırdı. CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen nöbete, CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, kadın kolları başkanı, ilçe teşkilat başkanları, sivil toplum kuruluşları ve partililer katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Münir Karaloğlu Menderes Türel Dalgalar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title