Haberler

Antalya Cinsel Taciz Davasında 'Adli Kontrol' Kararı Değişmedi

Cinsel taciz davasında 'adli kontrol' kararı değişmediANTALYA'da, 10 yaşındaki kız çocuğuna 'cinsel taciz ve saldırı' suçundan tutuksuz yargılanan apartman görevlisi A.Ö. (45), yeniden hakim karşısına çıktı.

Cinsel taciz davasında 'adli kontrol' kararı değişmedi

ANTALYA'da, 10 yaşındaki kız çocuğuna 'cinsel taciz ve saldırı' suçundan tutuksuz yargılanan apartman görevlisi A.Ö. (45), yeniden hakim karşısına çıktı. Tutuklanması talep edilen A.Ö'nün adli kontrol şartının devamına karar verildi.

Müzisyenlik yapan F.Y., sık sık seyahat ettiği için 10 yaşındaki kızına Muratpaşa İlçesi'nde oturan annesi bakıyordu. Geçen yıl mayıs ayında turneden dönen F.Y., kızının mutsuz olduğunu gözlemledi. F.Y. çocuğunun, daha önce birlikte ders çalıştığı sitenin apartman görevlisi A.Ö.'nün kızının yanına da gitmediğini fark etti. F.Y. kızına, A.Ö.'nün kızının yanına neden gitmediğini sorunca, 'Bir daha o eve gitmem" cevabını aldı. Anne F.Y.'nin nedenini sorması üzerine kızı, A.Ö.'nün cinsel saldırısına maruz kaldığını söyledi. Duydukları karşısında şoke olan annenin şikayeti üzerine geçen mayıs ayında gözaltına alınan 2 çocuk babası A.Ö., tutuklandı. Adli tıp kurumu raporunda, çocuğun fiili livataya maruz kaldığı tespit edildi.

A.Ö. hakkında, 'çocuğun zincirleme nitelikli cinsel istismarı', 'cinsel amaçlı çocuğu zorla hürriyetten yoksun kılma', 'tehdit ve kasten yaralama' suçlarından 90 yıl hapis istemiyle Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 6'ncı duruşmasında hakim davadan çekildi.

Dün görülen 7'nci duruşmaya, daha önceki duruşmalarda tahliyeye sürekli şerh koyan hakim başkanlık yaptı. Duruşmaya tutuksuz sanık A.Ö., şikayetçi F.Y. ve taraf avukatları ile Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan ve Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan ile Çocuk İstismarıyla Mücadele ve Çocuk Haklarını Koruma Derneği (ÇOCUKÇA) Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Buğra Kaan Oğuz katıldı.

Şikayetçi avukatları sanığın yeniden tutuklanmasını istedi. Sanık avukatları ise dosyada müvekkillerinin tutukluluğunu gerektirecek bir kanıt bulunmadığını belirterek, tutukluluk talebinin reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, savcının mütalaası doğrultusunda sanığın adli kontrol şartının devamına hükmederken, UCİM'in müdahillik talebini reddetti. Mahkeme, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

'İÇERİĞİ BİLSENİZ HEPİNİZ TUTUKLULUK İSTERSİNİZ'

Duruşma sonunda açıklama yapan UCİM Başkanı Saadet Özkan, yeni mahkeme heyetinin tavrını umut verici bulduğunu, ancak tutukluluk kararı verilmediğini belirterek, 'Biz tutukluluk istiyoruz. İçeriği bilseniz hepiniz tutukluluk istersiniz. Bu çocuklar huzurlu, güvende değiller. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nde bu tür davalarda tutuklu yargılama istiyoruz. 103'üncü maddeye esas olan yasanın değişip, terörle mücadeledeki gibi 7 yıl olmasını istiyoruz. Davalar madem uzun sürüyor. Tutukluğun da uzun süreceği yasalar istiyoruz. Seçimlerle birlikte Cumhurbaşkanı'nın lütfen bu konuya değinmesini ve ülkemizin çocuklarına sahip çıkacak kanunların konulmasını istiyoruz" dedi.

'BU HERKESİN DAVASI'

Anne F.Y. ise bunun sadece kendisinin davası olmadığını belirterek, 'Bu herkesin davası. Maalesef ki ben evimden, işimden oldum. Başıma bir sürü şey geldi. Ama hiçbir zaman yılmadım. Bu davanın da peşini bırakmayacağım. O kişinin ellerinde kelepçe görene kadar da kanımızın son damlasına kadar savaşacağız" diye konuştu.

ÇOCUKÇA Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Buğra Kaan Oğuz, daha önceki duruşmalarda tahliyeye sürekli şerh koyan hakimin, mahkeme başkanı olduğunu hatırlatarak, 'Bu bizim için sevindirici bir gelişme. Daha önceki duruşmalarda sanki biz sanık, karşı taraf mağdur gibi bir hava vardı. Bu duruşmada artık çocuğun yararından bahsedilmesi hoşumuza gitti. Rüzgar tersine esmeye başladı. Adalet yerini bulmaya başladı. Sanığın da bu duruşmada eli ayağına dolaştı. Bizim istesek de söyletemeyeceğimiz cümleleri kendisi kurdu, söyledi. Tutukluluk çıkmadı belki ama bu aşamadan sonra beraat kararının verilmesi pek mümkün değil gibi görünüyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title