Haberler

Antalya Çiçek Açtı

Antalya çiçek açtıAntalya'da çiçek üreticilerinin hasat bayramı olan Çiçek Festivali 12'nci kez düzenlendi.

Antalya çiçek açtı

Antalya'da çiçek üreticilerinin hasat bayramı olan Çiçek Festivali 12'nci kez düzenlendi. Çiçeklerle çeşitli tasarımların yapıldığı araçlar, bitki insanların gösterilerinin de sunulduğu kortejde, protokol, halka 1 milyon adet çiçek dağıttı.

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) öncülüğünde 12'nci Antalya Çiçek Festivali, 20-21 Mayıs tarihlerinde düzenlendi. Festivale, Expo 2016 Antalya Ajansı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, Akdeniz Üniversitesi, Interflora Çiçekleri Derneği, Süs Bitkileri İhracatçıları Derneği, Akdeniz Süs Bitkileri Üreticileri Derneği, Peyzaj Mimarları Odası, Antalya Çiçekçiler Odası, Antalya Gazeteciler Cemiyeti de destek verdi.

85 milyon dolarlık ihracat hacmi, 300 bin kişinin istihdam edildiği çiçek sektörünün hasat bayramı niteliğindeki Antalya Çiçek Festivali'nde bu yıl 2 milyon dal çiçek kullanıldı. Çiçek üreticisi ve ihracatçısı firmalar birbirinden renkli çiçekli tasarımlarla araç süslemeleri yaptı. Truva atından Türk bayrağına, çeşitli hayvan figürlerinden çok renkli tasarımlarla süslenen araçlar, bitki insanlar, çizgi film kahramanlarının kostümlerini giyen canlı mankenler ve binlerce Antalya'nın eşlik ettiği kortej bu yıl yine Cender Otel önünden tramvay hattı boyunca Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürdü. Ara tasarımlarında 1 milyon dal çiçek kullanılırken, kortej sırasında da halka 1 milyon dal çiçek dağıtıldı.

Korteje Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, Kepez Belediye Başkanı Ak Partili Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı CHP'li Turgay Genç, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Süs Bitkileri ve İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ve çok sayıda üst düzey isim korteje katıldı.

Büyükşehir Belediyesi bandosunun da eşlik ettiği korteje Antalyalılar büyük ilgi gösterdi. Kortej boyunca vatandaşlara protokol üyeleri tek tek çiçek dağıttı. Çiçek kostümlü çocuklar ve bitki insanlarla, çiçek tasarımlı araçlar da vatandaşların büyük ilgisini çekti. Antalyalılar fotoğraf ve selfie çekti. Kortej geçişi Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

RUSYA'YA 'SIFIR' İHRACAT

Yine çiçek firmaları tarafından açılan çiçek stantlarının da bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'nda protokol üyeleri vatandaşlara seslendi. Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Çiçek Festivali'nin Antalya'da çiçek üreticilerinin hasat bayramı olduğunu belirterek, 'Bu yıl Rusya'ya sıfır ihracat gerçekleşti. Buna rağmen bir kriz yaşasa da çiçek üreticisi, Antalya halkına çiçek armağan etmeyi başardı. Çiçek, barışın sembolüdür ve son dönemde yaşadığımız terör olayları ve kriz nedeniyle buradan insanlara çiçek dağıtarak, sevginin sembolü olan çiçekle barışı bir kez daha vurgulamak istiyoruz' dedi.

ATB Başkanı Ali Çandır ise, Antalya'nın uluslararası tanıtımı için bir komite oluşturularak bu festivalin uluslararası bir karnavala dönüştürülmesi için destek istedi. Çandır, vazolardan ve bahçelerden çiçeklerin eksik olmaması dileğinde bulundu.

EN İYİ TASARIM TRUVA ATI

En güzel çiçekten araç tasarımı yarışmasında ise başkanlığını Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen'in yaptığı, Vali Muammer Türker'in eşi Filiz Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel'in de aralarında olduğu jüri tarafından Güneş Tarım'ın Truva Atı çiçek tasarımı birinci oldu. İkinci ise Antalya Tarım'ın kelebekler ve tekne bulunan tasarımı oldu. Üçüncülüğü de Flash Tarım'ın çeşitli hayvan figürlerine de yer verilen tasarımı üçüncü seçildi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Antalya Olgunlaşma Enstitüsü'nün elbise ve gelinlik tasarımları Esline Ajans mankenleri tarafından sergilendi. Defilenin sonundaki Türk Bayrağı tasarımlı gelinlik büyük beğeni topladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menderes Türel Muammer Türker Ali Çandır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title