Haberler

Antalya-Chp´Li Kadınlardan Gözaltı Tepkisi

Antalya'da CHP'li Kadınlar, Anayasa Referandumu İçin "hayır" Kampanyasına Katılan Partili İki Kadının Gözaltına Alınmasını Kınadı. Gözaltı Gecesini Anlatan Ayşe Kabasakal, "bizi Fişlediler, Rencide Ettiler" Dedi.

Antalya'da CHP'li kadınlar, Anayasa referandumu için "Hayır" kampanyasına katılan partili iki kadının gözaltına alınmasını kınadı. Gözaltı gecesini anlatan Ayşe Kabasakal, "Bizi fişlediler, rencide ettiler" dedi.

Partili kadınlar, "12 Eylül'ü yaşatan AKP'ye hayır, referanduma hayır" yazılı el ilanı dağıttıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp geceyi nezarethanede geçiren ve ertesi gün çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan CHP Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kabasakal ve Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Doy'a destek vermek ve yaşananları protesto etmek için bir araya geldi.

Herkesin düşüncelerini tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahip olduğunu belirten CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Egemenlik, halka gerçeği aktarma konusunda özveriyle çalışma yapan CHP'li kadınlara yapılan bu kötü muameleyi şiddetle kınadıklarını açıkladı.

AKP'nin propaganda çalışmalarını rahatça yaparken, CHP'li kadınlara yıldırma ve baskı politikası uygulandığını öne süren Hülya Egemenlik, Anayasal hakkın tüm siyasi partilere eşit olarak tanınması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Kadınlar arasında bulunan ve gözaltı sürecini anlatan Ayşe Kabasakal ise partilerinin bastırdığı broşürleri bir sitede dağıtmak istedikleri sırada polisin müdahale ettiğini ve Fatih Polis Merkezi'ne götürüldüklerini kaydetti. Gece saat 02.00'ye kadar kendilerine yönelik davranışların iyi olduğunu belirten Ayşe Kabasakal, şunları anlattı:

"Ancak saat 02.00'den sonra herşey değişti. Bizi alkol ve diğer kontroller için dışarı çıkardılar. Parmak izlerimiz alındı ve ön ve yandan fotoğraflarımız çekilerek fişlediler. Ertesi gün mahkeme öncesinde de bizi adliyede erkeklerin bulunduğu nezarethaneye koydular. Çok iğrençti ve kendimizi adi bir suçlu gibi hissetim. 1.5 saatte oradaki nezarethanede bekletildik. Çok rencide edici bir şekilde davranış ve uygulamalar yapıldı."

NÖBETÇİ MAHKEME SERBEST BIRAKTI

CHP Antalya İl Örgütü tarafından bastırılan ve üzerinde '12 Eylül'ü yaşatan AKP'ye hayır, referanduma hayır' yazılı el ilanlarını bir site bahçesinde dağıtan CHP Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kabasakal ile Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Doy, geçen Pazartesi günü gözaltına alınmış geceyi Fatih Polis Merkezi nezarethanesinde geçirmişti. CHP'li kadınlar sorgularının ardından ertesi gün öğle saatlerinde "Seçim kanununa muhalefet" suçlamasıyla adliyeye sevk edilmiş çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title