Haberler

Antalya: Chp Genel Başkan Yardımcısı Öymen, Antalya'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, İsrail'in yaptıklarının tasvip edilemez olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, İsrail'in yaptıklarının tasvip edilemez olduğunu söyledi.

Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Karadayı Beldesi'nde düzenlenen CHP İstişare Toplantısı'na katılan Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın çok tehlikeli bir dönemeçten geçtiğini belirtti. Bölgenin adeta bir ateş topunu andırdığını kaydeden Öymen, "Irak ve Lübnan'da her gün onlarca insan ölüyor. Burada Türkiye olarak çok dikkatli bir politika izlenmesi gerekiyor. Hükümetin bölgeye yönelik politikaları, ülkemizi ileride çok büyük sıkıntılara sokar. Şimdi 'Lübnan'da bir BM gücü konuşlandırılsın ve bu güce Türkiye'de katılsın' deniliyor. Lübnan'da zaten bir BM gücü mevcut. Bu güç 1978 yılında kuruldu. Bugüne kadar 251 BM personeli öldü. Orada olan sorunlar çok köklü ve çatışmalar çok şiddetli. Kurulması düşünülen bir BM gücüne Türkiye'nin katılması halinde her gün askerlerimizin şehit cenazelerini karşılarız. Bu bakımdan CHP olarak biz, Türkiye'nin böyle bir güçte yer almasına karşıyız. Askerlerimizin ölmesini istemiyoruz" dedi.

Türkiye'nin Ortadoğu'da Cumhuriyet tarihinden bu yana dengeli bir politika izlediğini vurgulayan Öymen, "Bizim oraya neden asker göndermemizi istiyorlar? İsrail'e karşı şiddet ve terör var diye. Son günlerde İsrail'in Lübnan'da yaptıkları ortada. Bir günde 36 çocuğu öldüren İsrail değil mi? Bu çocukların ve İsrail'in öldürdüğü masum sivillerin ne suçu ve günahı var? İsrail'in yaptıklarını tasvip etmememiz, onaylamamız, hatta hoşgörüyle yaklaşmamız bile düşünülemez. Birleşmiş Milletler (BM) günlerdir ateşkes çağrısı bile yapamadı. Türkiye kendi soydaşlarını Rumlar'ın katliamlarından kurtarmak için Kıbrıs Barış Harekatı'nı düzenlediğinde, BM 3 gün içinde Türkiye'yi ateşkese zorlamıştı. Lübnan'da yüzlerce sivili öldüren İsrail'i ateşkese zorlayamıyorlar. Niye? ABD izin vermediği için. Bu bir çifte standarttır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title