Haberler

ANTALYA Caretta carettaların gönüllü Rus koruyucusu

Güncelleme:

Caretta carettaların gönüllü Rus koruyucusuANTALYA'nın Kemer ilçesinde dünyaca ünlü Çıralı sahilinde caretta carettaların gönüllü Rus koruyucusu Anastasia Kolyada (45), 2 aydır her gün yuvaları kontrol edip, yavruların yuvadan çıkması için yardım ediyor.

Caretta carettaların gönüllü Rus koruyucusu

ANTALYA'nın Kemer ilçesinde dünyaca ünlü Çıralı sahilinde caretta carettaların gönüllü Rus koruyucusu Anastasia Kolyada (45), 2 aydır her gün yuvaları kontrol edip, yavruların yuvadan çıkması için yardım ediyor.

Rusya'nın başkenti Moskova'da matematik öğretmeni Anastasia Kolyada, koronavirüs sürecinde izole bir tatil yaparak günlerini geçirmek amacıyla 21 Mart tarihinde Kemer'e bağlı Çıralı'ya geldi. Daha önce de 6 ve 7 kez tatile geldiği ve çok beğendiği Çıralı'da tatilini sürdüren Kolyada, 2 aydır da deniz kaplumbağalarının gönüllü koruyucusu olarak çalışıyor.

Anastasia Kolyada, Çıralı'da tatilimiz sırasında sabah gezerken sahilde SS Ulupınar Çevre Koruma, İşletme ve Koruma Kooperatifi ile Kemer Belediyesi arasında yapılan protokolle göreve başlayan Kemer Belediyesi personeli Dicle Yılmaz ile karşılaştık. Ne yaptığını merak ettim ve ne iş yaptıklarını sordum. Çünkü benim arkadaşlarım Rusya'da doğal hayatı koruma ile ilgili çalışıyorlardı. Bana Çıralı'da deniz kaplumbağalarının olduğunu ve kesinlikle ziyaret etmemi söylediler. Ben de Dicle'ye hiçbir şey yapmadığım için sıkıldığımı söyledim. Gönüllü olarak deniz kaplumbağalarını koruma ve denetleme işine katılmak istediğimi söyledim. Dicle de Kooperatif Başkanı Habib Altınkaya'ya sordu ve böylece başladım dedi.

Sabah ve gece saatlerinde sahile giderek Rusça ve İngilizce bilen turistlere caretta carettalar için alınan kuralları anlattığını ve belirli saatler içerisinde sahili kullanmamaları yönünde uyarılar yaptığını söyleyen Anastasia Kolyada, Bunun dışında deniz kaplumbağalarının markalama görevini de yapıyorum. Yaptığım işten dolayı çok mutlu ve memnunum. Bu benim için çok önemli bir iş. 10 yıl öncesinde bu işi hayal etmiştim. Şimdi bunu yapmaktan çok mutluyum. Gelecek yıllarda da bu işi burada yapmayı çok istiyorum diye konuştu.

Anastasia Kolyada'ya, Çıralı'nın gönüllü koruyucuları tarafından, emeklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çıralı Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title