Haberler

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile İller Bankası Arasında Kredi Anlaşması

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2. etap raylı sistemde kullanmak amacıyla alınan 18 vagonun finansmanı için İller Bankası ile 29 milyon 428 bin avroluk kredi anlaşması imzaladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2. etap raylı sistemde kullanmak amacıyla alınan 18 vagonun finansmanı için İller Bankası ile 29 milyon 428 bin avroluk kredi anlaşması imzaladı.

Belek Oteller Bölgesi'ndeki Maxx Royal Belek Golf Resort'te düzenlenen imza töreninde anlaşmaya, İller Bankası adına Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Üstün, Büyükşehir adına da Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici imza koydu.

İmza töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2. etap raylı sistem projesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında, araç temininin Antalya Büyükşehir Belediyesince karşılanacağını, hat yapımını da Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğünün gerçekleştireceğini dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesinin yaptığı ihale ile temin edeceği 18 araçtan 12'sinin teslim edildiğini, 4'ünün geçici kabulünün yapıldığını söyleyen Türel, "Kalanların eli kulağında, yakında teslim edilecek. Böylelikle protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi olarak taahhüdümüzü yerine getirmiş olacağız. Yapmış olduğumuz ihale neticesinde 18 araç 29 milyon 428 bin 470 avro ile neticelendi. Bunun da kredi görüşmeleri bizzat Hazine Dış Ekonomi Genel Müdürlüğü ve İller Bankası ile yürüttük." dedi.

Türel, aldıkları kredinin Hazine garantili ve belediyenin borçlanma limiti dışında kalarak yatırım programı kapsamında olması için uğraştıklarını belirterek, bunun için uzun vadede yatırılabilecek düşük faizli, en uzun vadeli krediler bulmak konusunda büyük gayret sarf ettiklerini anlattı.

Başkan Türel, 2'nci etap raylı sistem protokolün hayırlı uğurlu olmasını diledi. Türel, bu mutluluğu çalışmaları devam eden 3. etap raylı sistemde de yaşamak istediklerini söyledi.

İller Bankanı Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Üstün de Antalya'ya yapılan yatırımın ülkenin tamamına yapıldığını, böyle bir protokol için bir arada almaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Antalya'nın Türkiye'nin vizyon bir şehri olduğunu ifade eden Üstün, "Antalya bizim vizyonumuz, göz bebeğimiz, dünyaya tanıtımımızda en önemli şehrimiz. Bütün ülkemizin özenle bakması gereken bir şehir. İller Bankasının İslam Kalkınma Bankası aracılığıyla vereceği ilk kredinin protokolü olması açısından da önemli bir gün. İslam Kalkınma Bankası aracılığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesine vereceğimiz ilk kredi de bizim imzamız olsun istedik. 2. etap raylı sistem protokolün bütün Antalya'ya hayırlı olmasını diliyoruz." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title